Hur bra är nail polish remover från Lidls Cien och andra billiga varuhus?

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna

Hur bra fungerar egentligen nail polish remover från Lidls Cien och andra billiga varuhusen? Det har jag testat.

remover från Lidls Cien,
Nail polish remover från Lidls Cien, Rusta & Normal som jag testat.

Jag har testat alla removers med samma nagellack för att enklast kunna ställa dem mot varandra. Lacket jag hade på naglarna var ett mörkt grönt lack med microskimmer i. 

Lacket som skulle bort.

Nail polish remover raspberry – Protect & Care by Oxpecker

budgetvaruhusens nail polish removers
Protect & Careby Oxpecker dip-in remover köpt hos Normal.

Först ut att testas var en dip-in remover från Normal, Nail polish remover raspberry – Protect & Care by Oxpecker. Burken är liten, mycket mindre än de dip in removers jag brukar använda, och rosa. På burken står det tillverkad av 99 % återvunnet material. Gäller det hela produkten eller bara burken? Vem vet. När jag öppnar burken slår en stark doft av lösningsmedel mot mig. Av hallon märker jag ingenting. Efter en stund tror jag mig känna en svag ton av hallon blandat med den starka doften av lösningsmedel. 

köp inte den här

Denna dip in remover fungerar* som de flesta andra; du ska doppa ner fingret, snurra några varv och sedan ska nagellacket vara borta. Jag doppar ner finger och snurrar. Efter 45 sekunder ser nagellacket ut precis som innan. Efter en minut har lite av lacket försvunnit. Efter en och en halv minut är allt nagellack äntligen bort (och då var det mesta av lacket redan avskavt innan jag började försöka ta bort det). Köp inte den här. Det här är faktiskt den sämsta dip in remover jag någonsin testat. När jag testade den här började jag nästan fundera på om burken bara innehåller vatten med parfym som doftar lösningsmedel.

Läs också:  Mavalas vårkollektion 2023 sticker ut bland alla pasteller

Betyg: 1 (jag tycker faktiskt knappt att den är värt en etta).

Nailz Nail Polish remover pads

budgetvaruhusens nail polish removers
Remover pads köpta hos Normal.

Nailz Nail Polish remover pads är även den inköpt på Normal. Det här är en liten platt burk med skruvlock. Själva padsen är vita och tunna och tillverkade av viskos. Den här nagellacksborttagningen ska dofta citron och det gör den faktiskt. Jag änner inte mycket av lösningsmedelsdoft från den här men citronen känner jag. Dock kanske inte doften av färsk syrlig citron utan med som doften av typ citronkola (Fox?). 

Bäst på resan

Remover padsen tar relativt snabbt och enkelt bort nagellacket. Den lilla platta burken gör att den lämpar sig bra att ta med då du är på resande fot. 

Betyg: 3, dessa är bästa valet att ta med på resan. 

Cien nail polish remover Gentle & Caring Tropical Fragrance For Sensitive Nails

remover från Lidls Cien
Remover från Lidls Cien

Cien nail polish remover Gentle & Caring hittar du på Lidl och den kommer i en smart pump-in flaska. Utöver doften av lösningsmedel (som inte är allt för extrem) känns en lätt tropisk doft.

Bra budgetalternativ

Removern tar relativt snabbt och enkelt bort nagellacket men känns ändå förhållandevis snäll mot naglar och nagelband. Den här får helt klart godkänt. 

Läs också:  BaseofSweden The Base en prisbelönt foundation som sitter på plats i värmen

Betyg: 3 

Cien Nail Polish remover Classic Fast & Effective white flowers 

remover från Lidls Cien,
Ännu en remover från Lidls Cien.

Även Lidls Cien Nail Polish remover Classic kommer i en smart pump-in flaska. Den här doftar starkare av lösningsmedel än sensitive varianten. 

Inget för den doftkänsliga

Här kan jag inte säga att jag direkt kände av doften av vita blommor men den doftar starkt och lite ovanligt otrevligt. Det här är inte removern för dig som är doftkänslig. Däremot är den här removern väldigt effektiv. Lacket försvinner snabbt och lätt. Dessutom innehåller flaskan hela 200 ml.

Betyg: 4 (den ovanligt otrevliga doften drar ner betyget lite).

Nofo Nail Polish Remover dip-in Caring & Nourishing

budgetvaruhusens nail polish removers
NoFo dip-in remover från Rusta.

Nofo Nail Polish Remover dip-in Caring & Nourishing från Rusta är precis som den första nagellacksborttagningen från Normal en dip-in remover men där slutar också likheterna. Nofos dip-in remover ser ut som de flesta dip-in removers brukar göra och funkar på samma sätt. Ner med fingret och snurra några varv. 

Dip-in remover som imponerar

Nofos remover har en stark doft av lösningsmedel men jag upplever inte doften som lika otrevlig som doften på Cien Classic remover ovan. Nofos remover tar snabbt och enkelt bort nagellacket. Ett fåtal varv bara och allt lack är borta. Den här imponerade verkligen! 

Läs också:  label.m Honey and Oat mask

Betyg: 4

*Eller fungerar och fungerar. Fungerar gör den ju inte.

Fler inlägg om budgetvänliga beautyprodukter hittar du här.

5 2 röster
Betyg på inlägget
Prenumerera
Meddela mig vid
guest
2 Kommentarer
nyaste
äldsta flest röster
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
Satu

Lidl’s blå är the best of the best! Det försvann en tid sen men är nu tillbaka och jag köper flera flaskor när jag är på Lidl, ifall den skulle försvinna igen. Den doftar ju av aceton men gör ett utmärkt jobb och kostan nästan ingenting.

Åsa Lindberg
Indie och mainstream.

Mest lästa