Riktigt bra hårhandduk i budget, mellan, lyx

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna

Nu har jag hittat en riktigt bra hårhandduk. En sån där specialare som kallas ”hair wrap” och har som uppgift att vara extra skonsam mot håret genom att minimera slitage. Min mesta favorit utklassar konkurrenterna med råge.

3x bra hårhandduk, men igen färgfest direkt…

Förr gnuggade jag testarna torra med frottéhandduk, Det var då det, innan håret blev så grymt torrt, trist och volymfattigt. Nu är det mildast möjliga behandling som gäller för mig, både när jag tvättar och torkar håret.

Varför hårhandduk? Så här: vått hår är skört, och hårhanddukar i specialtyg suger åt sig fukt utan att du behöver mecka runt och gnugga med vanlig handduk. Resultat: mindre slitage och friss, betydligt kortare torktid.

Budgetkap

Enkel, men gör jobbet.

Kort sagt: våffelvävda Smart Spa-handduk fungerar bra. Våffelväven suger upp fukt bra, men vitt är inte ultimat för mig som ibland använder silverschampo. Som tur är finns Smart även i färger som mellangrått och rosa, och finns ”överallt”. Är enkel men gör sitt jobb. Passar dig med kort hår.
Smart Spa Hair Towel, 85 kr.

Mellanpris 

Bäst i test

Yipeeee – en värdig vinnare. Jag har iofs kortklippt hår, men efter två-tre minuter med den här fluffiga godbiten runt knoppen är mina lockar så gott som torra. Några kläm med en lockframkallande stylingkräm och vips är jag ready to go. Själv skulle jag klara mig med en Hair Wrap XS (om sådan fanns) men känns ändå lyxigt med stor handduk. Har du låååångt hår. skriv genast upp Amelie Soie på köplistan. 
Basic Collection Amelie Soie Hair Wrap, 345 kr.

Lyx

Effektiv, men svår att hitta

Jag som haft min Aquis i många år vet att Aquitex-tyg suger åt sig vatten ovanligt effektivt. Amerikanska skönhetssajten Allure håller med. I USA finns ett stort utbud i olika Aquitex-tyger och prisklasser. Företaget påstår att deras specialtyger har en stärkande verkan. Så här (om jag fattar det rätt):  vatten förstör vätebindningar inuti hårstrået, det gör blött ömtåligt. Aquitex absorberar vatten väldigt skyndsam. Att varje strå då snabbt återfår sin ursprungliga form minimerar friss och elände. Här hemma finns inga återförsäljare längre, men du kan ju nätshoppa (trist nog tillkommer frakt och 25% moms). Hur som, min Aquis jobbar betydligt raskare än Smart, men är ändå inte effektiv som min fluffiga favorit. 
Aquis Hair Wrap, från 650-1500 kr.

Sugen på något jag skrivit om? 
Smart Hair Wrap hittar du här och här.
Amelie Soie Hair Wrap hittar du r.

 

5 3 röster
Betyg på inlägget
Prenumerera
Meddela mig vid
guest
0 Kommentarer
nyaste
äldsta flest röster
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
Linnéa Öst
Beauty med krut i.

Mest lästa

0
Kommentera och berätta gärna!x
()
x