Shoppar skönhet från Rhode, Isamaya, Celine och Glossier i London oktober 2024

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna

Jag har köpt massor av läppstift, köat i sex timmar och uppdaterat en favoritfoundation i London.

Jag kom just hem från London. Det här är allt skönhetsrelaterat som har hänt under fyra dagar.

Sam har gått till en välrenommerad barberare, Jake på Ruffians i Covent Garden. Där får man en öl när man kommer – en utmärkt sedvana, tycker jag.

Han blev slätrakad.

Sam har gått hos många barberare tidigare och också själv förkovrat sig i rakning med kniv. Det här var en bra men inte fantastisk rakning. Exempelvis har han en liten tufs hår kvar på den i övrigt renrakade hjässan, den vippar som en liten tuva i vinden.

Jag fastnade (förstås) för Carolina Herreras Limited Edition-julhylsa. Herreras smink (vilket är främst läppmakeup) görs personligt med hylsor, berlocker och tofsar.

Läppstiften till de iögonfallande hylsorna finns med matt och skir finish. Den jag helst vilm ha är alltid slutsåld, så även denna gång.

Slutsåld var även min nyans av Charlotte Tilbury Hollywood Flawless Filter, som jag har försökt att köpa i ett par år nu. Slutsåld, slutsåld, slutsåld!

Isamaya Ffrenchs vulgärt överdekorerade smink såldes på Selfridge’s. Eller – det hade man kunnat tro eftersom det fanns på kosmetikavdelningen. Men icke! Mannen som bemannade Isamayas yta hade gått hem och ingen annan hade nyckeln till det låsta skåpet där sminket förvarades. Jo, det är sant.

Jag spår en lysande framtid för Isamaya Ffrench, sminket som tydligen endast visas upp och inte säljs på ett av världens mest kända lyxvaruhus.

Bättre gick det för Céline, som både hade personal och roliga beautynyheter på Harrod’s. Ovan ser du en nyckelring som rymmer en mini-flaska av Céline-parfym. För blott 3000 svenska kronor blir den din! Det kan ju ändå en nyckelring vara värd.

De finns i olika prisklasser också. Den till vänster kostar exempelvis lite mer. Det är bara att anpassa din miniparfym-nyckelring efter din budget!

Céline har också gjort ett läppstift. Ett rött. Inga andra nyanser finns, vilket ju är lite trist. Men otroligt vacker hylsa!

Cosmetics à la carte har gjort en av mina favorit-foundations. Min har ett par år på nacken så jag bytte ut den mot en ny. Med den får jag perfekt hy!

Glossier är ett av världens första riktigt stora digitala skönhetsmärken. Det blev synonymt med den rosa färg som användes på alla förpackningar, en färg som så klart kom att kallas ”millennial pink”. Glossier var för millennials var Rhode är för GenZ.

Efter att företaget värderades väldigt högt och fick optimistiska investerare så sprack övervärderingsbubblan och företaget var tvunget att göra nedskärningar på alla håll. Därför har det inte hänt så mycket hos Glossier sedan dess.

Förrän nu. Och come-backen stavas ”gourmand”. Företaget firar tio år i år och det tunga jubileumsljuset doftar födelsedagstårta. De nya läppbalsam som ingår i julkollektionen heter Espresso, Biscotti och Cookie Butter. Nya parfymen You Rêve innehåller bland annat noter av smörkräm, plommonsmör och rostad mandel. Mums fillibabba för alla 15-25-åringar som är tänkta att bli Glossiers nya kunder!

Vi får väl se hur det går med det.

Det mest tidsödande jag gjorde var att köa till Rhodes pop up-butik i Belgravia. E-handelsmärket* har inga butiker men gör populära pop up-event. Den här här helgen hade turen kommit till London och jag gick dit för att kolla läget.

När jag kom såg kön inte så lång ut så jag bestämde mig för att ställa mig i den. Först när jag hade stått i kön ett par timmar förstod jag hur jävla skitlång den var men då hade jag ju redan stått två timmar så då då kunde jag lika gärna stå kvar.

Jag var den enda personen i kön över 30. Det låter som en överdrift men det är det inte. Jag såg EN kvinna i min ålder. Hon var där med sin tonårsdotter och eftersom de hade köat sedan sex på morgonen så gick de när jag kom.

Efter sex timmar kom jag in i butiken. Min shopping tog sex minuter, samt ytterligare sex för att vänta på mina varor. (Och Linneas och Daisy Beautys praktikant Towas…)

Det var den minst produktiva dag jag har haft i London på många år.

Är det något du ser som du blir sugen på att köpa?

*Varumärket skickar inte varor till Sverige, endast till USA, Kanada, Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Irland, Italien och Spanien än så länge.

0 Kommentarer
nyaste
äldsta flest röster
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
Kicki Norman
Chefredaktör för magasinen Daisy Beauty och Daisy Beauty Professional samt för daisybeauty.com och daisybeautyprofessional.com. Se skönhetsbranschen med mina kritiskt granskande ögon, följ med mig på pressvisningar för spännande kosmetikanyheter och förenas med mig i förundran över och kärlek till beauty!

Mest lästa