Lumene SISU Day and Night Cream

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Nordisk besvikelse

Min hy är i sitt normaltillstånd rätt problemfri. Jag är 33 år och har inga problem med acne, annat än någon enstaka hormonell finne. Min hy kan bli torr och fnasig på vintern, och jag är noggrann med att alltid återfukta den.

Jag har i en månads tid testat Lumene Sisu Day & Night Cream. Den utlovas vara “intensivt återfuktande” och “utvecklad för att bilda en skyddande hinna mot föroreningar, göra att huden känns mjukare och slätare och återställa hudens välmående och lyster.” Och som med alla Lumenes produkter har man valt att lyfta upp ingredienser som ska få oss att tänka på specifikt nordiska positiva egenskaper; rent nordiskt källvatten, tallbarks- och grankvistnötextrakt, utan att alls förklara vad som skulle vara speciellt med att de är nordiska, eller varför källvatten skulle vara bättre än vanligt vatten.
De två första ingredienserna i innehållsförteckningen är vatten (källvatten eller kranvatten framgår ej) och mandelolja. Två extremt vanliga ingredienser i hudvård, som inte känns särskilt arktiskt oavsett vad reklatexterna försöker få mig att känna. Krämen är gulbeige, och luktar nästan lite jäst. Den är parfymerad, men det är oklart om parfymen mer är till för att överrösta krämens faktiska lukt eller om den avsiktligen luktar såhär.
Nåväl, resultatet då? Krämen är lätt att applicera och arbeta in i huden, det tar inte lång tid för den att gå in och det går att sminka ovanpå på en gång. Huden känns återfuktad, men jag tycker samtidigt att den efter ett tag känns fetare än vad min torrishy brukar göra. Kanske är det tanken på den “skyddande hinna” som krämen sägs skapa, men efter några timmar tycker jag att jag är glansigare än vanligt och att min foundation inte alls håller lika bra som med min vanliga ansiktskräm. Efter någon veckas användning upptäcker jag också att jag börjat få finnar runt näsan där mina glasögon sitter.
Eftersom Lumene Sisu Day & Night Cream är både en dagkräm och en nattkräm innehåller den ingen solskyddsfaktor. För mig som är en blek nordbo som lätt bränner näsan under en oväntat solig utelunch är det ett problem. Jag vill gärna ha spf direkt i min dagkräm så att jag inte behöver lägga tid på, eller ens komma ihåg ett ytterligare steg för att inte skada min hy. Det är märkligt att ett skönhetsmärke som så inriktat sig på nordiska buzzwords helt glömt bort nordiska blekfisars behov när solen plötsligt behagar visa sig efter tio månaders mörker.

Information

RIKTPRIS: 250 kr

Mest lästa