Matrix Biolage – R.A.W. Nourish Conditioner

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Grymt bra balsam för torrt hår - effektivt, prisvärt och doftar härligt!

Matrix Biolage har en serie de kallar R.A.W. – det står inte som jag skulle kunna gissat för ”rå”, det vill säga raw som i raw food, utan är istället ett helt egenpåhittat koncept som står för ”real, authentic and wholesome”. Det kan ju betyda precis vad som helst, men enligt hemsidan innebär det att alla Matrix Biolage R.A.W.-produkter har miljövänliga förpackningar och naturliga ingredienser. 

Flaskorna är jättestora (325 milliliter), ganska breda och gjorda av återvunnen plast, och för tankarna till smoothies och annat drickbart. Matrix Biolage R.A.W. Nourish Conditioner ser ut som en banansmoothie och doftar gott av vanilj och kokos. Det innehåller bland annat kaolinlera och kokosolja och även salicylsyra vilket jag tyckte var lite extra intressant. Jag har nämligen en kliande hårbotten, och jag tror att salicylsyra skulle kunna lugna ner den något.

Jag som testar är 41 och har torrt och lockigt hår som behöver maximalt med fukt. Det här visade sig vara ett riktigt bra balsam för mig! Mitt enda problem är att det är väldigt tjockt och svårt att få ur flaskan – en pump hade varit att föredra. Nu förvarar jag flaskan upp och ner vilket är okej eftersom den är så bred.

Matrix Biolage R.A.W. Nourish Conditioner gör håret riktigt mjukt och silkigt och effekten håller i sig även dagen efter tvätt. Hårbotten känns också mindre kliande. Det fungerar mycket bättre med ett schampo ur någon annan serie än det som egentligen hör till - Matrix Biolage R.A.W. Nourish Schampoo gör nämligen mitt hår supertorrt, och verkar inte alls ha samma intensivt återfuktande effekt som balsamet. Men betyg 5 till detta härliga balsam – jag kommer köpa det igen.

Information

RIKTPRIS: 255 kr
Betyg: 5
Prisgrupp: Mellan
Hår: Balsam
Varumärke: Matrix

Mest lästa

0
Kommentera och berätta gärna!x
()
x