Sóley Organics – Fersk White Facial Foam Cleanser

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Dyr ekorengöring som gör rent men ont

Fersk White Facial Foam Cleanser är en rengöringsmousse från det isländska ekomärket Sóley. Den utlovar snabb borttagning av orenheter, smuts och överflödig olja från huden. Moussen innehåller isländsk rölleka som ska minska synliga porer och dämpa rodnad och svullad, och ska passa alla hudtyper. Rekommendationen är att använda en till två pumpar för rengöring av ansiktet och att undvika kontakt med ögonen.

Jag använder smink dagligen och vill ha en rengöring som effektivt tar bort all makeup i ett enda steg. Jag har torr hy utan större problem med orenheter, och använder ofta rengöring i form av oljor och balms för att inte torka ut huden.

Eftersom jag har torr hud var jag lite skeptisk till Sóley Organics Fersk White Facial Foam Cleanser som dessutom ska ta bort överflödig olja. Själva skummet är väldigt luftigt och vid kontakt med huden smälter det ner till vätska. Vätskan löser snabbt upp smink och är lika snabb och enkel att skölja bort. Rengöringen ger huden en ”squeaky clean” känsla, utan minsta tillstymmelse till fett kvar på huden. Trots detta upplever jag inte min hud som uttorkad när jag använt Sóley Organics Fersk White Facial Foam Cleanser, utan bara ordentligt rengjord, även om det är en känsla jag inte tycker är helt behaglig. För att få bort min tubmascara krävs en del jobb med Sóley Organics Fersk White Facial Foam Cleanser och ofta upptäcker jag mascarafibrer under ögonen när jag tror mig vara klar. Rekommendationen att undvika kontakt med ögonen är lika självklar som svår att hålla, för varje gång jag jobbar bort min mascara lyckas lite rengöring ta sig in i ögonen och produkten svider ordentligt, något jag sällan upplever med andra rengöringar. Produkten kommer i en praktiskt och snygg pumpflaska. Två pump är nödvändigt för att räcka till hela ansiktet de dagar jag använder smink. Moussen har en distinkt doft av citrus som vissa kanske upplever fräsch, men mig påminner den mest om skurmedel.

Sammantaget är detta helt klart en effektiv rengöring som dessutom är väldigt praktiskt utformad i såväl förpackning som formula. Jag märker inte av de utlovade effekterna av rengöringen förutom att den just gör rent, men den känns lite för stark för min torra hy. Jag ogillar den starka doften och den är dessutom ganska dyr. Jag kommer inte köpa produkten igen och jag kommer knappast heller rekommendera den.

Rekommenderat pris är cirka 300 kronor för 200 milliliter. 

Information

RIKTPRIS: 300 kr

Mest lästa

2
0
Kommentera och berätta gärna!x
()
x