Lumene – Lähde Intense Hydration 24H Moisturizer

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Habil ansiktskräm som lovar alldeles för mycket

Ibland nöjer sig inte företag med att göra en bra produkt och vara nöjda med det, istället låter man marknadsavdelningen gå loss med överdådiga adjektiv och påhittade funktioner. Lumene Lähde Intense Hydration 24H Moisturizer är ett utmärkt exempel på detta. Marknadsföringen lovar guld och gröna skogar, krämen ska verka återfuktande i 24 timmar, den ska “utnyttja kraften i den arktiska ljuscyklen” (vad innebär detta om man använder krämen under svensk becksvart vinter - ingen vet!) och man ägnar sig åt kreativ matematik där 17 procent organiskt + 5 procent annat naturligt +  64 procent vatten = 86 procent naturliga ingredienser, men det säger naturligtvis ingenting om huruvida ingredienserna är bra för huden eller inte.

Lumene säljer sina produkter med bilden av nordisk orörd natur, och Lumene Lähde Intense Hydration 24H Moisturizer med att krämen innehåller nordiskt källvatten och björksav. Man skryter alltså om sitt vatteninnehåll. Men oavsett om vattnet kommer från en källa eller från kranen är vatten bara vatten och alla som genomlevt en nordisk vinter med torr hy vet att vatten inte är vad som kommer att avhjälpa känslan av att hela ansiktet kommer att spricka och flaga av. Björksav då, det låter ju fräscht och naturligt? Men det finns tyvärr inga studier som visar att just björksav skulle vara särskilt välgörande för huden. Å andra sidan kan jag som björkpollenallergiker lugna andra allergiker med att det inte verkar utlösa allergi att smeta björksav på huden, heller. Så det gör varken från eller till. 

Lumene Lähde Intense Hydration 24H Moisturizer  kommer i en fin burk som man dock behöver använda spatel till. Och hur många gör verkligen det? Krämen luktar jättegott, men milt och doften försvinner när krämen gått in i huden. Men för den som absolut inte vill använda parfymerade produkter i ansiktet är Lumene Lähde Intense Hydration 24H Moisturizer  inte att rekommendera.

Med detta sagt, Lumene Lähde Intense Hydration 24H Moisturizer är en bra dagkräm. Den återfuktar inte under 24 timmar, men funkar mjukgörande och återfuktande under dagen. Den går in i huden snabbt och det funkar utmärkt att sminka ovanpå utan att man känner sig flottig. 

Det är verkligen synd att Lumene inte nöjt sig med att sälja in de bra kvaliteter krämen faktiskt har. 

Information

RIKTPRIS: 199 kr

Mest lästa

0
Kommentera och berätta gärna!x
()
x