ACO – Restoring Night Cream

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Nattkräm utan extra lull

ACO Restoring Night Cream är en anti-agekräm för åldern 25+ som ska återställa hudens spänst och elasticitet genom att tillföra intensiv fukt och näring under natten. Den ska minska fina linjer och fördröja uppkomsten av rynkor. Krämen ska användas varje kväll på rengjort ansikte. ACO Restoring Night Cream kommer i en glasburk med skruvlock på 50 milliliter.

Jag som testar är 32 år och har fet t-zon och torr hud på kinderna. Jag har börjat få rynkor som ser värre ut vintertid på grund av kylan. Jag har en hudvårdsrutin med syrapeeling och och serum och införlivar nattkrämen efter den under en testperiod på drygt sex veckor.

ACO Restoring Night Cream är väldigt behaglig att använda. Den har en svag god lukt och en skön, lite tjockare konsistens som gör att den känns dryg. Trots detta går den snabbt in i huden på vilken den varken känns eller luktar. Den enda känslan den efterlämnar är en av välbehag. Under testperioden känns min hud smidig och återfuktad. Jag får inga utbrott vilket jag tenderar att få av krämer som lägger som ett fett lager utanpå huden. Jag testar dock under vinterhalvåret i minusgrader och har problem med yttorrhet, något som krämen inte tycks bidra särskilt effektivt till att åtgärda eller lindra. Torrheten kommer tillbaka till morgonen och också med viss regelbundenhet under testperioden. Jag får bättre resultat med till exempel The Body Shop Drops Of Youth Bouncy Sleeping Mask som tar bort fnaset och ger en återfuktad och mjuk känsla i huden.

Förutom min kvardröjande yttorrhet har jag en invändning mot ACO Restoring Night Cream – den kommer i en glasburk. Jag gillar inte att gucka med fingrar i kräm och är tillräckligt klumpig för att ogilla tunga glasburkar i badrummet.

Allt som allt är ACO Restoring Night Cream dock en trevlig bekantskap som jag kanske kommer att återvända till. Krämen sticker dock inte ut på något sätt, inte extremt billig, känns inte lyxig, den är inte otroligt bra och den gör inget extra som till exempel att motarbeta pigmentfläckar eller dylikt varför den stannar på ett medelbetyg.

Information

RIKTPRIS: 219 kr
Betyg: 3
Prisgrupp: Mellan
Hudtyp: Anti-age
Varumärke: ACO

Mest lästa

0
Kommentera och berätta gärna!x
()
x