Löwengrip Care & Color – City Living Facial Mask

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

En vanlig ansiktsmask utan långvarig effekt

Ansiktsmasken Löwengrip Care & Color City Living Facial Mask sägs lugna hy som vistas i urbana miljöer och därmed utsätts för yttre påfrestningar i form av luftföroreningar samtidigt som den också ska återfukta för att bidra till fräschare hy med lyster. Löwengrip Care & Color listar allantoin och unicontrozon som främsta essentiella ingredienser, vilka ska bidra till att lugna och återfukta stressad hud.

Jag som testat är 34 år gammal med yttorr hy som särskild under vintern tenderar till att bli känslig och uttorkad. Jag använder normalt återfuktande ansiktsmasker ett par gånger i månaden. Löwengrip Care & Color City Living Facial Mask kommer i en tubförpackning, á 100 milliliter, med snäpplock. Att behöva skruva på ett lock med kladdiga fingrar är besvärligt så plus för tuben som både är praktisk och möjlig att stoppa ned i handbagaget på flyget! Själva masken är vit till färgen och tjock i konsistensen utan att vara kletig. Löwengrip Care & Color City Living Facial Mask är parfymerad med mysk och cederträ, doften är söt men inte så pass tung att den besvärar mig vid användning. Det svider dock i ögonen om man skulle råka få kräm för nära eller i ögonen så ett varningens finger för de allra känsligaste. 

Efter applicering känns masken lite lätt klibbig och efter runt 15 minuter har det mesta sugits upp av min hud eller torkat, till och lämnar en lätt stramande känsla. Jag har inte märkt någon fördel av att låta masken sitta längre än 15-20 minuter så rekommendationen stämmer bra. Löwengrip Care & Color City Living Facial Mask ska sköljas av och detta görs enklast med hjälp av en fuktad varm handduk. Att bara skölja med vatten gör processen mer besvärlig då masken inte riktigt löses upp så lätt och då lämnar en något hal hinna.

Resultatet är en återfuktad och klar hy, förutsatt att man inte tvingats gno alltför mycket för att få bort krämen. Däremot tycker jag inte riktigt att jag ser någon särskild effekt jämfört med andra ansiktsmasker jag använt. Löwengrip Care & Color City Living Facial Mask gör det den ska men varken bättre, eller sämre, än sina konkurrenter och utan någon synlig långvarig effekt.

Information

RIKTPRIS: 199 kr
Betyg: 3
Prisgrupp: Mellan
Hudvård: Ansiktsmask
Hudtyp: Alla
Varumärke: LCC

Mest lästa

0
Kommentera och berätta gärna!x
()
x