Sóley Organics – Lóa Krem

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Ekologisk handkräm som inte återfuktar tillräckligt

Sóley Organics är ett relativ nytt märke som startades 2007 på Island av Sóley Elíasdóttir. Som namnet kanske avslöjar är varumärket ekologiskt och enligt hemsidan ska ingredienserna vara så pass harmlösa att man ska kunna äta dem (har inte provat göra detta så kan inte svara på om det är gott). Alla produkter, liksom Lóa Krem som jag har testat, är fria från parabener, konserveringsmedel, konstgjorda färger och dofter, ftalater, propylenglykol, mineraloljor, PABA, petrolatum, paraffin eller andra kemiska medel. Låter som en riktigt bra början med andra ord, tycker jag. 

Enligt hemsidan är Sóley Organics Lóa Krem en mild handkräm med isländska örter där de aktiva ingredienserna är isländsk björk, vide (ett träd/buske), rölleka (blommig växt) och mjölon (ett bär som påminner om lingon). Enligt Sóley Organics hemsida dessa ingredienser antiinflammatoriska, anti mikrobiella egenskaper samt ska ha använts länge inom sårläkning. Utöver dessa innehåller Lóa Krem även isländskt källvatten, organisk kokosolja och grapefrukt. Efter att ha läst det här börjar förhoppningarna om att det här är någon mirakel handkräm dyka upp. Informationen på hemsidan säger att handkrämen ska varsamt återfukta samtidigt som händerna lämnas mjuka och älskade.

Innan jag går djupare in på själva recensionen kan det tilläggas att mina händer, speciellt nu i vinter, inte är de mjukaste och återfuktade. Jag är generellt dålig på att smörja in händerna, men har nu haft Lóa Krem vid datorn på jobbet, vilket resulterat i att både jag och kollegan smörjde in rätt ofta under de kalla veckorna. Det ska tilläggas att mina förväntningar var inte särskilt höga då jag sällan tycker att handkrämer levererar det jag vill ha. Min favorithandkräm är L'Occitane med extra sheasmör, så det jag provar måste vara nästan eller helt likvärdig den om inte bättre.

Själva flaskan på 250 ml är rätt praktisk, tar inte så mycket plats och har en pump som inte trög. Jag gillar att den är genomskinlig så att man kan se hur mycket produkt som gått åt. Tyvärr är pumpen lite för enkel att trycka ner, vilket resulterade i att första gången jag tryckte ner den kom det ut en hel del handkräm.

Det första jag slogs av när Sóley Organics Lóa Krem träffade min hand var doften, den är väldigt örtig. Föreställ dig att du går in i en Lush-butik, så är doften. Min kollega gillade det, jag inte så mycket. Jag föredrar att mina produkter antingen inte ska dofta alls eller dofta parfym. Allt eftersom veckorna gick tyckte jag dock att doften kändes mindre, vet inte om det var för att jag vande mig vid den eller om den faktiskt började lukta mindre örter.

Själva appliceringen går snabbt. Sóley Organics Lóa Krem är ganska rinnig, vilket är lite negativt då detta tillsammans med den lätta pumpen gör att man måste trycka försiktigt. Däremot går det snabbt att smörja in, lite räcker långa vägar och rinnigheten gör att det är enkelt att sprida det jämnt över händerna. Efter flera veckors användande av både mig och kollegan har vi knappt använt en tredje del av innehållet. Plus i kanten för drygheten!

Jag applicerade produkten ca två gånger per dag, det har nu blivit lite av en vanesak att sträcka sig efter krämen (bra trick att ha en handkräm med pump framför sig vid datorn om man är lite torr). Krämen går in i huden på någon minut och lämnar inte en hinna som vissa krämer kan göra. Händerna höll sig återfuktade under dagen, men jag kan känna att det inte var tillräckligt med återfuktning för mig. Framåt eftermiddagen/kvällen kändes händerna torra igen.

Så hur ser framtiden ut för mig och Lóa Krem. Det är en cool story bakom Sóley Organics som gör att man vill gärna gilla deras produkter. Jag gillar Lóa Krem, men jag älskar inte den. För mig som behöver lite mer återfuktning i min handkräm levererade den inte riktigt. Jag rekommenderar inte den till någon som har torra händer, den passar snarare till någon som behöver lite återfuktning de varmare månaderna av året. Personligen skulle jag inte köpa den men definitivt rekommendera den till någon som är allergisk mot exempelvis färgämnen eller parabener. Men det sagt kommer jag fortsätta att använda den nu när det blir lite varmare och se ifall den fungerar bättre när det inte är minus grader ute.

Innehåll: 250 ml.

Information

RIKTPRIS: 250 kr
Betyg: 3
Prisgrupp: Mellan
Hudvård: Handkräm
Varumärke: Sóley Organics

Mest lästa