Origins – Plantscription Powerful Lifting Cream

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Inget för den doftkänsliga

Jag som testat har mogen hy med pigmentförändringar, en del stora porer på kinder och haka samt ojämn hudton. Huden känns emellanåt fuktfattig och lite stram på kinderna. Jag har en del linjer runt ögonen men annars inga rynkor i ansiktet. Vad jag däremot märkt på senare år är att min hud förlorat en del spänst och blivit lite saggig, främst vid käklinjen. Jag vill främst behålla den hudkvalitet jag har så länge som det bara går och hoppet står till bra hudvård. Jag har sedan ungdomen använt hudkrämer beroende på ålder och hudens kondition och det i kombination med bra gener har nog hjälpt mig att behålla den hudkvalitet jag har idag. Om jag fick välja vad jag helst skulle vilja ha hjälp med är det att jämna till hudtonen och få ett litet lyft och spänst runt käklinjen.

Origins Plantscription Powerful Lifting Cream lovar precis det jag söker - på bara två veckor ska den saggiga konturen förbättras, marionettlinjer mjukas upp, den ska återskapa ungdomlig spänst och volym - ja, det verkar faktiskt som rena miraklet på bara två veckor! De ingredienser som ska utföra detta mirakel är anogeissus och commiphora mukul. Anogeissus utvinns från barken från det afrikanska trädet anogeissus. Anogeissus ska vara mycket effektivt för att motverka nedbrytning av kollagen och återställa ungdomlig hudstruktur, vilket menas lyft av huden och minska synliga tecken på hudens åldrande som till exempel rynkor och linjer. Commiphora mukul är ett indisk träd och det är saven från detta träd som används i Origins Plantscription Powerful Lifting Cream på grund av dess egenskaper att ge volym till huden. Ingredienslistan är för övrigt väldigt lång med olika ört- och fruktextrakt men det är just dessa två som ska vara så effektiva mot just saggig hud.

Jag har använt denna som en dag- och nattkräm under cirka sex veckor och det första jag kan säga är att den doftar en hel del, bra att veta för den som är doftkänslig som jag. Origins baserar ju sina produkter på ingredienser från naturen och effekten blir då att det doftar en hel del. Det finns även risk att känslig hud kan reagera på vissa växtingredienser. Jag gillar inte när krämer doftar mycket och det gör Origins Plantscription Powerful Lifting Cream men det finns en svag doft av citrus som jag gillar och det gör att jag accepterar doften som försvinner efter cirka tio minuter. Krämen kommer i burk vilket jag inte alls gillar, tycker inte om att gräva med fingrarna ner i krämen två gånger/dag av hygienskäl. Burken är lätt att känna igen i hudvårdshyllorna eftersom den är vad jag kallar Origins klassiskt gröna färg. Själva krämen är lite seg, gultonad och känns väldigt rik, den doftar även för mycket enligt mig. Här har Origins lovat på tok för mycket, att få finare hud på bara två veckor skulle ju vara en alldeles makalöst bra kräm som borde gå till historien. Jag tycker först och främst att den är svår för min hud att ta emot, den vill inte sjunka in från första början och jag får vänta tio minuter innan det känns rätt bra men det känns ändå som en hinna som ligger kvar på huden. Doften står jag ut med men det är för att det ingår bergamott i ingredienslistan och den doften gillar jag men för dig som inte gillar dofter alls är det ungefär som att använda Decleors produkter som också doftar, antingen gillar man det eller så avskyr man det. Jag har smörjt mig under sex veckor morgon och kväll och väntat på effekten som skulle komma redan vid två veckor, men efter sex veckors avnändning har den fortfarande uteblivit. Jag har inte reagerat negativt på någon ingrediens men jag har inte heller fått någon positiv effekt. Min hud har samma porer och färg och dessvärre är även huden lika slapp efter käklinjen. Jag ser inte heller någon förbättring av hudens volym eller fuktinnehåll - kort sagt är min hud som innan jag började använda Origins Plantscription Powerful Lifting Cream. Huden har inte fått någon annan positiv bieffekt heller såsom ökad lyster men den håller i alla fall huden mjuk men det gör de flesta av de krämer jag användt för min hudtyp också. Jag sätter betyget 2, eftersom Origins Plantscription Powerful Lifting Cream är en kräm som utlovar alldeles för mycket, jag hade förväntat mig åtminstone någon slags förändring av min hud, men den är trots allt en produkt som håller huden mjuk.

Om jag skulle rekommendera Origins Plantscripion Powerful Lifting Cream till någon skulle det vara en person som vill ha en produkt som bara är en mjukgörare och som tycker det är viktigt med ingredienser från naturen.

Innehåller 50 ml. 

Information

RIKTPRIS: 640 kr
Åldersgrupp: 40 plus
Betyg: 2
Prisgrupp: Lyx
Hudtyp: Anti-age
Varumärke: Origins

Mest lästa