Davines – SU hair & body wash

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Schampo- och duschkräm att använda efter solen

Jag älskar Davines. Jag tycker i princip alltid att deras produkter är fantastiska, inte bara för att de doftar så underbart, men dom har alltid ett ekotänk och deras nya giv med ny förpackningsdesign tar även ett större omtag om det ekologiska tänket dom haft och drar det lite längre. Alla schampoon utom alchemic-serien är sulfat- och parabenfria och numera jobbar Davines med LIFE GATE, ett ekokulturellt nätverk i Italien som går ut på att minsk koldioxidutsläppen och samarbeta kring certifierade slow food aktörer - som faktiskt levererar innehållet till Davines produkter!

Davines SU Hair & Body Wash är en allt-i-ettprodukt som du använder efter att du har solat. Duschkrämen är milt rengörande och återfuktande, likaså schampoot. De innehåller kamomill, äpple och chinotto, som är en citrusfrukt. På Davines hemsida kan man läsa mer om LIFE GATE, deras slowfoodproducenter och deras innehåll och från vilka farmer de köper sina frukter, örter och annat.

Hur som helst, jag tycker att Davines SU Hair & Body Wash funkar bäst som återfuktande mild duschkräm. Huden känns mjuk och den torkar inte alls ut, vilket är viktigt när man har solat. Jag använder bara duschkrämer som känns återfuktande och skulle aldrig använda vanlig tvål. Ibland tar jag mandelolja och blandar i min duschkräm, för att få en återfuktande och mjuk effekt. Jag älskar fukt! Och som återfuktande duschkräm funkar Davines SU Hair & Body Wash jättebra. Är du ute efter mera doft, och då menar jag den där söta fantastiska Davines-doften som deras inpackningar har, då ska du testa Davines Oi Shower Gel. Den är dock inte återfuktande alls, tycker jag. Men doften...doften. Som schampoo däremot tycker jag inte att Davines SU Hair Body Wash fungerar alls. Mitt hår är färgat och torrt och jag måste ha mycket återfuktande produkter och använder ofta hårinpackningar. Detta schampoo var inte tillräckligt återfuktande på min uttorkade man, men möjligtvis att det funkar bättre på någon med kortare hår som inte behöver så mycket återfuktning? Vet inte, men jag testade schampoot både med mitt återfuktande balsam, Redken All Soft Conditioner och utan balsam. Jag testade även att schamponera med efterföljande hårinpackning (Caviar Repair Fill & Fix Treatment Masque) och hoppade över balsamet, och då blev det något bättre. Men schampot var inte tillräckligt återfuktande för mig. 

Flaskan innehåller 250 ml.

Information

RIKTPRIS: 250 kr
Betyg: 3
Prisgrupp: Mellan
Hudvård: Spa & bad
Hår: Schampo
Varumärke: Davines

Mest lästa