ACO – Minicare Baby Mousse Wash

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

För praktisk bäbistvätt - med eller utan vatten

ACO Minicare Baby Mousse Wash är en rengöringsmousse med 40 % glycerol som ska rengöra babyns hud och hår utan att torka ut. Moussen har hudnära pH och är anpassad till babyns ömtåliga hud.

Rengöringen kommer i en flaska med munstycke som skapar ett skum när man trycker ut den, otroligt smidigt när man ska försöka hålla fast en sprattlig hal bäbis i badbaljan med en hand och ta tvål med den andra. ACO Minicare Baby Mousse Wash är lätt att smörja in och går sekundsnabbt att skölja bort. Den kan användas med eller utan vatten vilket också är väldigt praktiskt!

Jag var först lite skeptisk eftersom jag vanligen tvättar mitt spädbarn med vatten och olja för att undvika torr hud. Skepticismen var dock lyckligtvis obefogad. Jag har inte tillräckligt stor erfarenhet av marknaden för babyprodukter att kunna skriva under på produktinformationens påstående om att den ger den ”bästa återfuktande effekten i jämförelse med ledande produkter på marknaden inom flytande rengöringsprodukter för barn”. Men - min bäbis blir i alla fall inte torr av krämen och det är skönt att slippa det feta håret som han får av sin badolja.

ACO Minicare Baby Mousse Wash är bäst som duschkräm då den snabbt och lätt får rent kladdiga små bäbishänder och smutsiga underliv, men den fungerar även helt okej som schampo. Håret blir inte gnistrande rent men i alla fall fräschare. När moussen används utan vatten efterlämnar den en småfet känsla, lite som att man har smort in sig med hudkräm. Min bäbis har som de flesta spädbarn torr och känslig hud, men inga större problem än så. Han har lite skorv, och på den märker vi ingen skillnad när vi tvättar honom med moussen jämfört med vår vanliga olja.

Helhetsintrycket är att detta är en smidig och prisvärd produkt som jag definitivt rekommenderar till andra småbarnsföräldrar. Bonus! För den som är intresserad av att läsa på om ingredienserna och dess funktion rekommenderar jag varmt Aconordics hemsida där man har gjort ett mycket bra jobb med att ge utförlig information.

Information

RIKTPRIS: 49 kr
Åldersgrupp: Barn
Betyg: 4
Prisgrupp: Budget
Hudvård: Spa & bad
Varumärke: ACO

Mest lästa