Hamory Essentials – Lemon in love

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Ekologisk kroppsolja med citrusdoft, som ska ha terapeutiska egenskaper

Är du intresserad av aromaterapi och vill ha en produkt som extraknäcker som återfuktare? Då kan det här vara något för dig! Kroppsoljan Hamory Essentials Lemon in love ska innehålla ”en uppfriskande cocktail av terapeutiska citrusoljor som landar i förföriska toner av jasmin och vanilj som lockar användaren till att vara lekfull, ungdomlig och sensuell.” Själv är jag en relativt skeptisk och kräsen konsument, som är rätt dålig på att uppskatta terapeutiska egenskaper i min hudvård. Förutom funktion, som är allra viktigast, går jag mer på ”lyxig känsla” och ”god doft som jag står ut med”.

Lyckligtvis uppfyller oljan mina krav bra. Jag använder den som återfuktare till huden efter dusch, och det jobbet sköter den helt godkänt. Den går snabbt in i huden och lämnar en skön känsla med lagom stark doft (jag vill gärna kunna ha parfym även om mina kroppsprodukter är parfyrmerade). Jag har torr hud som lätt blir lite fnasig, och torrheten motverkas av oljan. Den ger en godkänt lyxig känsla, den luktar gott och fungerar fint, även om jag tycker att The Body Shop Polynesian Monoi Radiance Oil är snäppet lyxigare, både sett till förpackning och känslan som oljan lämnar efter sig (lite glans och en djupare doft). 

Hamory Essentials Lemon in love kommer i en blå glasflaska som ger ett något medicinskt intryck, och som är lite svår att få ut produkten ur - jag föredrar personligen plastflaskor för oljor. Jag föredrar även en blommigare doft framför citrus, men det är ju en ren smaksak. På plussidan är oljorna ekologiska och verkar blandas av ägarinnan själv i Stockholm. Häftigt tycker jag, roligt med närproducerat och väldigt kul med nyheter.

Oljans terapeutiska egenskaper har jag svårt att bedöma. Jag tycker om stunden efter duschen när jag smörjer in mig, men känner mig inte mer uppfriskad än vanligt, trots citrondoft. På hemsidan finns en utförlig lista för vad varje olja är bra till och den intresserade uppmuntras att läsa in sig där. De eteriska oljorna ska verka renande på huden och vara bra vid gropig och ojämn hud samt vid ansamling av slaggprodukter. Jag märker ingen skillnad jämfört med mina övriga kroppssmörj. Jag tycker alltid att en väl återfuktad hud är snyggast, men i övrigt märker jag inte att mina celluliter påverkas av oljan.

Information

RIKTPRIS: 295 kr
Betyg: 3
Prisgrupp: Mellan
Hudvård: Spa & bad

Mest lästa