Yvonne Ryding – Body Oil

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

En intetsägande och ineffektiv kroppsolja.

Jag är 43 år med normal hud och brukar smörja in mig varje dag för att undvika torra partier. Har inte tidigare provat en kroppsolja och såg därför med spänning fram emot denna testperiod.

Yvonne Ryding Body Oil innehåller bland annat avokado-, raps-, lavendel- och rosmarinolja, allt i en härlig kombination för att ge bästa resultat till huden. Den innehåller också jättenattljusolja som ska ha återuppbyggande egenskaper. Man rekommenderas att använda oljan i duschen på fuktig hud, eller att hälla några droppar i badvattnet. För extra fin effekt rekommenderas man att massera in oljan direkt på torr hud.

Det första som slår emot mig är den goda doften, det luktar väldigt fräscht när jag häller upp några droppar i handen. Själva oljan är gul och lätt att massera in på kroppen utan något kladd. När hela kroppen är täckt har tyvärr doften redan försvunnit, vilket är ett minus för mig som älskar produkter med doft. Men huden blir mjuk och skön och får en lyster som är fin - till att börja med.

Tyvärr känns det som att Yvonne Ryding Body Oil inte riktigt går in på djupet, då jag nästan upplever att jag inte ens är insmord efter några timmar. Jag tycker att huden bör kännas mjuk och smidig under hela dagen när jag har smort in mig på morgonen. Jag testar att smörja in oljan både på fuktig och torr hud men märker ingen större skillnad och huden skriker ändå efter mer fukt efter halva dagen. Det är en fin linje mellan en för fet bodylotion/olja som lämnar en tjock svettig hinna efter sig, och en för tunn produkt som ger mindre effekt. Det är viktigt att man prickar in exakt mellan dessa två, som exempelvis Vaseline Intensive Care Cocoa Radiant Spray Moisturiser har lyckats med till fullo. 

Det bildas även gula ringar under flaskan med Yvonne Ryding Body Oil i toalettskåpet, något som irriterar mig oerhört. Tydligen rinner det olja nerför flaskan efter att jag har skruvat åt korken, villket förklarar den ständigt kladdiga plastflaskan. Den rosa förpackningen ger i övrigt ett billigt intryck, men innehåller 150 ml och är hyfsat dryg. Dock känner jag att huvudsyftet - det vill säga att återfukta kroppen - inte infrias vilket gör att jag ger den en tvåa i betyg.

Information

RIKTPRIS: 149 kr

Mest lästa