Apoteket – Solmousse SPF 30

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Lättanvänd solmousse som även passar känsliga personer

Apoteket Solmousse SPF 30 är väldigt lik vanlig hårmousse. Den är förpackad på samma sätt och moussen som trycks ut är fluffig och vit. Den stora skillnaden, tack och lov, mot en hårmousse är att Apotekets Solmousse SPF 30 faktiskt är parfymfri. Det luktar bara lite svagt av moussen direkt vid applicering men torkar snart ned till att bli helt doftfritt. Den ska verka återfuktande, skydda mot UVA- och UVB-strålar samt vara mycket vattenresistent. 

Jag som testat produkten är 32 år gammal med en hud som drar åt det torra hållet och med en rätt ljus hudton och brunblont hår. Jag blir alltid brun när jag solar men behöver arbeta lite på brännan för att den ska hålla även efter sommaren. Emellanåt bränner jag mig och blir röd, särskilt om jag är utomlands och slarvat med solskyddet. Under perioden som jag testat Apoteket Solmousse SPF 30 var jag på en tiodagars semesterresa vid varmare breddgrader där jag blandat en del mer ansträngande uteaktiviteter med solbad på sandstrand. Även min sambo har testat solskyddet. 

Jag gillar den här moussen! Den är praktiskt förpackad, det blir inget spill eller kladd, och är väldigt enkel att smörja in sig med. Ett tips är att inte försöka stryka ut för stor mängd av moussen på en och samma gång, då flyger det lätt iväg små tussar till höger och vänster. Eftersom Solmousse SPF 30 är i en någorlunda fast form fungerar det bra att återapplicera den även utomhus när det blåser. Moussen, som snabbt absorberas av huden, lämnar efter sig en lätt klibbig yta till en början så man bör vänta en stund innan kläder tas på igen. Jag inte märkt av att den täppt till huden och efter bad kan jag känna att det faktiskt finns kvar ett skydd på kroppen.

Apoteket Solmousse SPF 30 höll både mig och min sambo fria från solskador under testperioden och den lever definitivt upp till vad som utlovas. De främsta fördelarna är att den är parfymfri och går att använda även på stranden. Den enda negativa aspekten är att jag kände mig lite osäker på hur stor mängd av produkten som behövs för att täcka ordentligt med tanke på att den absorberas så snabbt av huden och inte syns. 

Information

RIKTPRIS: 165 kr
Betyg: 5
Prisgrupp: Mellan
Hudvård: Solprodukt
Hudtyp: Alla
Varumärke: Apoteket

Mest lästa