Chanel – Le Lift Anti-Wrinkle Serum

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Slösaktigt och avancerat men smått fantastiskt lyxserum

Chanel Le Lift Anti-Wrinkle Serum är ett lite trögflytande serum som kommer i en svart lyxig (ja!) pumpflaska. Serumet ska appliceras (två pumpningar) innan dagkräm över ansikte och dekolletage.

Jag som testat är 45 år och har för min ålder endast små problem med rynkor. Chanel Le Lift Anti-Wrinkle Serum innehåller Resveratrol-12, en antioxidant som jag antar är Chanels egen "banbrytande ingrediens" som ska "trotsa tecken på åldrande – synbar toning i huden, förbättra elasticiteten och minska uppkomsten av rynkor". Den ska verka uppstramande i 12 timmar, men också gå ner och stärka epidermis. Den innehåller också 3.5-DA (också en Chanel-specifik ingrediens, så vitt jag kan se), som finns i fler produkter i serien som ska justera nivån av miRs eller mikroRNA, som är korta RNA-kedjor. Vi snackar genetik här alltså, avancerade grejer (som jag i ärlighetens namn inte riktigt förstår mig på). 

Men, genetik eller inte, serumet funkar! Chanel Le Lift Anti-Wrinkle Serum är lättapplicerat och går in fint utan att konkurrera med dagkrämen, och det viktigaste: min hud stramas upp, får lyster och ser  helt enkelt fantastisk ut. Dock ser jag två minus med den här produkten: priset och att den tar slut! Döm om min besvikelse när jag en morgon inte får ut nåt mer ur flaskan – den är slut efter sex veckors testande (här ser vi en liten nackdel med den lyxiga svarta flaskan, man ser helt enkelt inte hur mycket som är kvar). Jag blev så upprörd att jag på fullaste allvar både muttrade och svor för mig själv. Så den var inte så dryg, vilket betyder att den med sin saftiga prislapp på sisådär 1 400 kronor för 30 ml har kostat över 30 kronor per dag...

Hade den varit lite billigare, eller i alla fall lite drygare hade jag kunna köpa den, men jag kan helt enkelt inte (här ska man ha i åtanke att jag är till hälften smålänning) motivera ett serum som kostar över 30 kronor per dag. Så det drar ner betyget från en femma till en fyra.

Information

RIKTPRIS: 1400 kr
Åldersgrupp: 40 plus
Betyg: 4
Prisgrupp: Lyx
Hudtyp: Anti-age
Varumärke: Chanel

Mest lästa

0
Kommentera och berätta gärna!x
()
x