Rituals – Sweet Almond Oil & Indian Rose Himalaya Scrub

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Börjar bra men ger våldsam sveda och frän doft

Jag är 46 år och har fet hy i ansiktet, men kan under vintern ha torr hud på övriga kroppen. Rituals Sweet Almond Oil & Indian Rose Himalaya Scrub ska kunna "revitalisera huden och ge sammetslen lindring samt lämna ett skyddande oljelager på kroppen". Jag har mest tidigare provat sockerskrubbar från exempelvis Soap and Glory och jag har varit mycket nöjd med den lena känslan efteråt och hur man liksom skrubbat av ett lager fjäll från kroppen.

Det var ganska enkelt att fördela Rituals Sweet Almond Oil & Indian Rose Himalaya Scrub på kroppen och den känns förhållandevis dryg. Doften från burken var angenäm till en början och saltkornen var inte rispiga och vassa. Den doft som dock utvecklades när man började skrubba var så frän och stickande att det började kittlas i halsen av obehag. Allt jag kunde tänka på var att jag liksom stod och gned in något som luktade bensin på huden. 

När jag var ung och gick på scouterna så skulle det givetvis busas på alla läger. Det ultimata scoutpranket sades vara att strö salt i sovsäcken hos någon för det skulle inte märkas till en början. Saltet skulle sedan sakta absoberas in i huden och svida som bara den. Jag undrade många gånger hur det skulle kännas att få sin sovsäck preparerade med salt. När jag masserade in skrubben så förstod jag hur det nog kändes för saltkornen sved riktigt ordentligt på kroppen efter en stunds masserande på. Jag gjorde dessutom misstaget att dra handen över ansiktet och fick nog lite skrubb i ögonen och det sved ordentligt. En riktigt otäck upplevelse!

Efter att ha avslutat behandligen så måste jag ändå erkänna att huden blev mjuk och len efteråt, men den svidande känslan försvann inte på ett bra tag och doften som dröjde sig kvar var i mitt tycke kväljande. Senare på kvällen var saltsveda och doft borta, huden kändes fortfarande len dagen efter.

Rituals Sweet Almond Oil & Indian Rose Himalaya Scrub innehåller 450 gram.

Information

RIKTPRIS: 195 kr

Mest lästa