Apoteket – Intensiv Skyddande Handkräm

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Återfuktar till budgetpris, men kladdar och ger snabbt smutskänsla

Jag har testat Apoteket Intensiv Skyddande Handkräm. Jag som testar är 25 år gammal och har torr och känslig hud. Under vinterhalvåret använder jag handkräm varje gång jag tvättat händerna, och har provat en hel del olika sorter. Min go to-handkräm är Neutrogena Norwegian Formula som jag tycker är prisvärd och har en optimal formula, som är fet men går snabbt in i huden, den lämnar inget kladd och känns återfuktande på djupet.

Så till Apoteket Intensiv Skyddande Handkräm, som är utvecklad för torra och nariga händer. Enligt beskrivningen ska den skydda, mjukgöra och vårda. För mjukgöringen står rapsolja som finns på andra plats (näst efter vatten) på ingredienslistan. Nummer tre på ingredienslistan är glycerin som sköter återfuktningen, och krämen innehåller även dimetikon som ska lämna en skyddande hinna.

Mitt första intryck av handkrämen var att den ger huden en len och väldigt smidig känsla. Innan första användningen tvättade jag händerna med diskmedel för att ge krämen en utmaning, och jag upplevde att den återfuktade bra. Jag har dock reagerat på att den ”smidiga” känslan finns kvar även efter att ha tvättat händerna med tvål och vatten – vilket känns ofräscht och lite läskigt. Jag kan tänka mig att det är dimetikonet, som jag förstår är en silikon, som ger denna känsla.

Den skyddande hinnan upplever jag i praktiken som kladdig, och får vänta en stund innan jag till exempel kan ta på mig handskar. Händerna känns även snabbare smutsiga än vanligt. Mina torrare områden, som handlederna och mellan fingrarna, biter krämen inte alls på.

Apoteket Intensiv Skyddande Handkräm kommer i en klassisk tub á 100 ml. Inget för handväskan men perfekt på skrivbordet. Förpackningen andas verkligen apotek men jag tycker ändå att den är tilltalande. Den känns modern.

Krämen är oparfymerad men har en något syrlig doft som tyvärr inte är särskilt angenäm.

Sammantaget är detta en skön, prisvärd vardagskräm som jag tror funkar för de flesta hudtyper. Den är lite för kladdig för min smak och inte gör någon långvarig skillnad, men den passar bra att ha på jobbet. Jag kommer inte köpa den igen.

Information

RIKTPRIS: 45 kr
Betyg: 3
Prisgrupp: Budget
Naglar: Handkräm
Varumärke: Apoteket

Mest lästa