Matrix – Oil Wonders Blowdry Master

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Känslan är ungefär som att hänga upp långa gardiner i vardagsrummet

Matrix Oil Wonders Blowdry Master är en leave in-stylingprodukt som utlovar hälften så lång föningstid, mjukhet och ökad glans. Produkten innehåller den numera så populära arganoljan och sägs göra håret smidigt, starkt och frissfritt. Jag är 43 år och har långt, självlockigt och tungt hår. Jag är extremt petig med mitt hår och lägger mycket pengar på hårvård från märken som Kérastase och Redken.

Vid första anblick ser flaskan väldigt retro ut i sin 70-talsdesign och jag känner spontant att jag inte hade hittat eller tittat efter den i en samling bland andra hårprodukter. Väl över det inledande hindret blir jag glatt överraskad av den behagliga, milda doften till skillnad från många andra produkter med just arganolja, som Lee Stafford Arganoil (som jag visserligen använder ibland men som tar mig en halv dag att försöka skölja bort). Förpackningen om 185 ml är smidig att ha i väskan och så pass behändig att den kommer att få följa med lite överallt. Priset är bra i jämförelse med andra arganoljeprodukter för föning.

Två pumptryck står det på flaskan att man ska applicera, men det räcker definitivt inte till i mitt tjocka och tämligen grova hår. Det kommer väldigt lite vid appliceringen och själva pipen är minimal vilket säkert är orsaken till detta. Konsistensen är ungefär som en mix mellan hårspray och rinniga produkter som ska ge "beachlook".

Jag funderar mycket på tidsaspekten som nämns och blir nästan fixerad vid om det går dubbelt så fort eller inte. Jag kommer fram till att föningen inte går snabbare men däremot ser jag när jag vänder huvudet tillbaka i normalläge igen (fönar först upp och ner) att jag har fått en rejäl volym och att hårets naturliga självfall kommer fram. Den spontana känslan då är ungefär som när jag hänger upp mina 3,20 långa gardiner i mitt vardagsrum, kaboom, tungt fall men sitter som en smäck väl på plats. Och ändå är känslan när jag sätter fingrarna i håret, att det känns det mjukt och följsamt.

På väg upp i hissen till jobbet ser jag hur mitt blonda hår gnistar av glans och det får produkten ett stort plus för. Jag hinner dessutom knappt komma innanför dörren innan två kollegor kommenterar hur fint mitt hår är och hur självlockigt det är. Blir osäker på om det betyder att jag i normala fall ser ut som en rugguggla i håret eller om det faktiskt är så att stylingprodukten funkar. Jag bestämmer mig för det sistnämnda och ser fram emot att testa den igen. Det som drar ner slutbetyget är den aningen tunga känslan som infinner sig.

Matrix Oil Wonders Blowdry Master får slutbetyget, 4 därför att det känns som om oljan skyddar håret vid föning, håret luktar gott av en mild doft, glansen är på plats och det ser riktigt friskt och tjockt ut.

Information

RIKTPRIS: 149 kr
Betyg: 4
Prisgrupp: Mellan
Varumärke: Matrix

Mest lästa