Apoteket – Försvarets Handsalva

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

En stabil klassiker – nu som pålitlig handsalva med kvalmig doft

Jag som testat Apoteket Försvarets Handsalva är 35 år och är en person som går runt med en handkräm i varje väska, samt en på sängbordet även om de inte alltid används varje dag. När temperatur och väder varierar så behöver mina händer lite extra fukt och omtanke. För mig är det viktigt att en handkräm ska vara snabbabsorberad, väldoftande, kladdfri, skyddande och återfuktande. Jag har testat två handkrämer parallellt, Apoteket Försvarets Handsalva samt LdB Touch of Sensation Hand Cream. Jag använder främst använt handkräm på kvällen, men har under testperioden smörjt in händerna mer regelbundet även på dagtid.

Apoteket Försvarets Handsalva är förpackad i en tubförpackning i den klassiska gröna färgen med vitt skruvlock och innehåller 50 ml. Skruvlocket gör att det blir lite kladdigt att sätta på locket när du smörjt in dig, men det är inget större problem. Krämen är lite tjockare och krämig, den känns fetare än LdB Touch of Sensation Hand Cream. Doften är vaniljaktig och ganska lik läppsalvan, men jag tycker den är lite kvalmig och den faller inte mig i smaken. Den bör även  fungera bra som unisexdoft då den är ganska diskret och försvinner efter ett tag (och de som verkat inom försvaret kanske upplever nostalgi).

Eftersom Apoteket Försvarets Handsalva är lite krämigare så tar den lite längre tid på sig att sjunka in, men den känns vårdande och passar nog bäst under vintern eller när du behöver extra skydd för huden på händerna. Jag upplever att jag får en skyddande hinna och händerna blir lite halkigare.

Enligt Apoteket så är Försvarets Handsalva speciellt framtagen för personer med aktiv livsstil vars händer utsätts för yttre påfrestningar såsom vind, vatten och kyla. Salvan är rik på återfuktande glycerin och karbamid samt naturliga oljor som både skyddar och vårdar händerna.

Jag använder den främst på kvällarna när jag ska sova och inte ska ta i en massa saker, men den sjunker in efter ett par minuter så det skulle inte vara ett problem att använda den även på dagtid om du har torra händer. Jag ger Apoteket Försvarets Handsalva betyg fyra, men minus för doften som inte faller mig i smaken trots att jag i normala fall gillar vanilj.

Information

RIKTPRIS: 49 kr
Betyg: 4
Prisgrupp: Budget
Varumärke: Apoteket

Mest lästa