Rozaderm – Gentle Cleanser

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Mild, effektiv arbetshäst som ger präktiga landstingsvibbar

Rozaderm Gentle Cleanser är en rengörande lotion som enligt tillverkaren ska både rengöra och återfukta huden. Den är anpassad för torr och känslig hy samt rosaceahy och kan användas både med och utan vatten. Jag som testar är 32 år och har torr och känslig hy med en mild variant av rosacea.

Jag har tidigare testat Rozaderm Moisturizing Cream och upplevde att den täppte till mina porer. Därför var jag lite skeptisk till den här rengöringen när jag började testa den. Men den presterar faktiskt bättre än väntat. Huden blir ordentligt rengjord – när jag drar en bomullsrondell med toner över huden efter rengöring med Rozaderm Gentle Cleanser får jag inte upp några sminkrester alls. Däremot rår den inte på ögonmakeup, så du som vill få bort både ögon- och ansiktsmakeup i ett svep får se dig om efter något annat. De återfuktande egenskaperna fungerar bra i den här rengöringen. På kvällen när jag behöver tvätta bort dagens makeup vill jag gärna tvätta av den med vatten. På morgonen torkar jag av överflödig produkt med en fuktad bomullstuss.

Min torra hy brukar strama som sjutton efter rengöring, men med Rozaderm Gentle Cleanser känns huden lugnare och mer återfuktad efter rengöring. Jag har i övrigt inte märkt någon långsiktig förändring i hudens kvalitet efter sex veckors testperiod, varken till det bättre eller sämre. Porerna har varken blivit mer eller mindre synliga och hudtonen har varken förbättrats eller försämrats. Just under vinterhalvåret är dock yttorrheten mitt största gissel, så allt som bidrar till att huden kan bibehålla sin fuktbalans är mer än välkommet. Innehållsförteckningen är ovanligt kort och innehåller ingen parfym, vilket är bra för oss med känslig och torr hy. Jag blev lite förvånad över att se natriumlaurylsulfat (sodium lauryl sulfate) med i innehållsförteckningen, eftersom det har avfettande egenskaper och alltså kan verka uttorkande och irriterande på huden. Det ligger dock så långt ner på listan att åtminstone jag inte märker av någon sådan effekt.

Eftersom förpackningen är ganska anonym och produkten helt doftfri kanske vissa skulle tycka att det här är en rätt så trist rengöring. Jag tycker att den funkar, och har hellre en rengöring som andas lite landsting än en snyggt förpackad doftbomb som dränerar huden på all fukt. Kalla mig gärna präktig, men så är det.

Har du inget emot att använda en separat ögonmakeupremover och dessutom lätt blir torr i hyn efter rengöring kan jag verkligen rekommendera Rozaderm Gentle Cleanser. Det är ingen häftig superprodukt som ger magiska resultat, men den rengör ordentligt och är snäll och skonsam mot huden. Extra plus i kanten för det humana priset (119 kronor för 200 ml).

Information

RIKTPRIS: 119 kr

Mest lästa

0
Kommentera och berätta gärna!x
()
x