Chanel – Le Weekend

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Åtråvärd exfoliering ger lyxiga veckoslut

Chanel Le Weekend är en av produkterna i en tredelad hudvårdsserie de kallar ”resynchronization skincare”, som delas upp i en dagprodukt (Le Jour) som ska användas under en dagkräm, en produkt att använda på natten (Le Nuit) och en exfolierande och fuktgivande produkt (Le Weekend), som endast ska användas under helgen och som då ska ersätta både dag- och nattkräm.

Jag som testar har enbart använt Le Weekend, och min medelålders hy såg fram emot att få skämmas bort av Chanel under veckosluten. Faktum är att den lyxiga, semitransparenta förpackningen tycktes göra underverk bara genom att pryda handfatet, uppenbarligen har jag en svaghet för lyxprodukter som kanske inte är helt rationell. Förpackningen väger dock väldigt lätt i handen och vid närmare inspektion ser jag att den relativt stora, rektangulära flaskan endast innehåller 50 ml gömt i en cirkulär behållare innanför det mjölkvita skalet, det är sannerligen dyra droppar. Men, ska det visa sig, mycket dryga. Det här är ju en produkt som endast ska användas två dagar i veckan vilket innebär att den räcker i flera månader.

Chanel Le Weekend ska påskynda hudförnyelsen genom att AHA-syran glykolsyra gradvis frisätts och verkar milt exfolierande samtidigt som rosenvatten, glycerin och andra ingredienser ska verka lugnande och återfuktande. Ingenstans i produktinformationen går att finna vilken koncentration glykolsyran som används har, men andras efterforskningar tycks peka mot ett lågt värde, någonstans runt 5–6%, 

Denna potenta produkt har en krämig textur och doften är frisk, blommig och bara en aning kemisk. Minuterna efter applicering känner jag ett lätt pirr och lite värme i ansiktet, men huden känns inte irriterad. Efter två månader tycker jag mig se att jag fått en jämnare hudton och jag blir också mindre fet i T-zonen. Den rår dock inte på mina förstorade porer (hårsäcksutgångar).

Tidigare har jag använt en liknande produkt från Skin Doctors, deras Gamma Hydroxy är av mina favoritprodukter. Den innehåller en något mer komplex sammansättning av syror och ska användas varje kväll. Jag tycker att effekten av Le Weekend är jämförbar med Skin Doctors Gamma Hydroxy, men jag upplever den som mildare, vilket är skönt. Jag tycker också att det är praktiskt att bara behöva använda syror på helgerna – och då blir det något att se fram emot. Jag ger Chanel Le Weekend betyget 4 och tänker att jag kanske hade varit ännu gladare om jag använt samtliga delar i hudvårdsserien.

Chanel påminner om att det är viktigt att använda solskydd när man använder produkten, eftersom syror gör huden känslig för UV-strålning.

Information

RIKTPRIS: 1000 kr

Mest lästa