LCC – Clean & Calm Facial Cleanser

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Medelmåtta med väl tilltagen prislapp

Löwengrip Care & Color Clean & Calm Facial Cleanser är en löddrande rengöringsgel som säger sig vara snäll mot huden. Två av de ingredienser som lyfts fram i marknadsföringen är glycerin och allantoin, båda är vanliga mjukgörare i hudvårdsprodukter.

Jag som testar är medelålders och jag söker vanligtvis inte efter rengöringsprodukter som är uttalat milda, eftersom jag har en tålig hy som sällan blir irriterad. Snarare är det så att jag gärna använder mig av aktiva rengöringar med mycket ”drag” i. Men under sommarhalvåret då jag vistas i solen är det bra med en mildare rengöring, så även under den allra kallaste perioden när jag kan bli lite torr.

Innehållet är ljusrosa och doften, som bär namnet ”woodland flowers” är friskt fruktig och mild med varma bastoner. Produkten löddrar och känns relativt dryg. Den rengör utan att torka ut huden, men rår inte på ögonmakeupen ordentligt, här behövs förarbete med en makeupremover. Den vita plasttuben som rymmer 75 ml har en sober design med logotyp i guldfolie, men ger i material och utförande inget intryck av lyx. På mitt exemplar har dessutom trycket hamnat snett i förhållande till förpackningens svets.

På det stora hela är Löwengrip Care & Color Clean & Calm Facial Cleanser en okej basrengöring, men för det här priset förväntar jag mig mer. Jag kan köpa tre gånger så mycket rengöringsgel från till exempel Åhléns egna varumärke, från apotek eller från andra större aktörer.

Jag funderar också på hur mitt omdöme påverkas av att det är en produkt som så tydligt associeras till en person som inte har någon längre erfarenhet av hudvård. Hur jag än vrider och vänder på det så ser jag också LCC-serien som en ”kändisprodukt” och det gör mig inte speciellt positivt inställd. Att jag dessutom inte har förtroende för Isabella Löwengrip eller tycker att hon har sunda värderingar påverkar naturligtvis också mitt omdöme. Om jag försöker bortse från detta och bara ser till hur produkten presterar hamnar betyget för Löwengrip Care & Color Clean & Calm Facial Cleanser på 3.

Information

RIKTPRIS: 165 kr
Betyg: 3
Prisgrupp: Mellan
Hudtyp: Alla
Varumärke: LCC

Mest lästa

0
Kommentera och berätta gärna!x
()
x