Lush – Hot toddy

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

För dig som behöver lite mer än Ernst för att få julstämning

Lush Hot toddy är en smällkaramell av praktfullt rödglittrigt överdåd. Den doftar starkt och alldeles underbart av pepparkaksbak, tryffel, glögg, praliner och allt som hör julen till. Men så är den också fullproppad med ingefära, kryddnejlika, patchouli, kanel och apelsin. Jag är ett stort fan av både jul och goda dofter och hade gärna velat att doften av pepparkaksbak stannat kvar hos mig längre än tills jag torkat efter duschen, och gärna i en omfattning som lurar kollegorna på jobbet att jag steg upp i ottan för att baka. Jodå.

Hot toddy är förpackad i Lush stilrena och återvinningsbara plastflaska på 250 ml med svart snäppkork. Duschkrämen är väldigt dryg – använder du skrubbhandskar räcker det med en tesked för rikligt med lödder till hela kroppen.

Jag är 37 år och min hud sköter sig bra men blir lätt torr under vintern. Jag brukar använda skrubbhandskar någon gång i veckan för att få upp blodcirkulationen och göra mig av med döda hudceller, men behöver komplettera med en något fetare kroppskräm efter duschen för att inte torka ut och bli kliig.

Lush påstår att produkten återfuktar huden men jag håller inte alls med. Jag har provat flera av Lushs duschprodukter (till exempel yummy, yummy, yummy, the olive branch, snow fairy) och så gott som allihop har gjort att huden känts obehagligt torr och stickig efteråt; jag får skynda mig att smörja in mig. Trots detta är Hot Toddy definitivt en uppfriskande duschkräm som kickstartar julkänslan om du inte lyckats väcka den än. Ett tips är att komplettera upplevelsen med Lush Vanilla Dee-Lite kroppslotion för extremt mycket juligheter.

Lush tar sitt *CSR-arbete på allvar. Bland mycket annat testar de inga av sina produkter på djur, en stor andel av produkterna innehåller heller inga animaliska ingredienser och allt är tydligt uppmärkt. De har ett ambitiöst återvinningsprogram för sina förpackningar där de får kunderna att hjälpa till genom att lämna pant på alla förpackningar med svart kork (byt fem tomma förpackningar mot en färsk ansiktsmask), och en del av vinsten för utvalda produkter går till olika välgörande ändamål.

*CSR=CSR står för Corporate Social Responsibility och innebär företagens ansvarstagande i samhället med hänsyn till sociala, etiska och miljömässiga aspekter.

Information

RIKTPRIS: 149 kr
Betyg: 4
Prisgrupp: Mellan
Hudvård: Spa & bad
Hudtyp: Alla
Varumärke: Lush

Mest lästa