Matrix Biolage – ExquisiteOil Protective Treatment

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Silikon- och oljekombo som kan användas jämt

Håroljor är verkligen på modet nu och som väldigt torrhårig är det bara att tacka och ta emot. Många innehåller dock väldigt lite av de aktuella oljorna och desto mer silikon. Så även denna: parfym kommer före oljorna i innehållsförteckningen och det känns inte som något jättebra tecken. Det är dock ganska vanligt, och många inklusive jag själv, tycker ganska bra om silikon i hårprodukter. Den stora nackdelen är att silikoner kan vara svåra att tvätta bort, och lägger sig som en hinna på håret. Men jag som har supertorrt lockigt hår märker sällan av det problemet. Jag tycker att silikonprodukter gör mitt hår mjukt och följsamt, och aningen mindre torrt.

Matrix Biolage ExquisiteOil Protective Treatment innehåller moringaolja, macadamianötolja och arganolja. Det är en riktigt lätt produkt och mitt lockiga hår suger i sig den på nolltid. Den hjälper mina lockar att hålla sig snygga och håller ihop topparna. Viss effekt på frissighet har den, men då får jag använda ganska mycket. Matrix Biolage ExquisiteOil Protective Treatment känns lätt att tvätta ur, och ger ingen ”build-up” som en del silikonprodukter kan göra. Det handlar också lite om vilken typ av silikon som används, har jag fått lära mig av min frisör.

Jag använder Matrix Biolage ExquisiteOil Protective Treatment både direkt efter tvätt, då i hela håret, och dagarna efter tvätt på torrt hår. Jag gillar också att att ta i lite i längderna inför natten, och fläta håret. På morgonen är det sen mjukt och lent.

Håroljan kommer i en praktisk och fint dekorerad pumpflaska, som möjligen är lite snål – jag som har långt hår får ta flera tryck. Flaskan är i plast, och går därmed inte sönder så lätt. Den är liten nog att stoppa ner i necessären, och har ett praktiskt lock så att den inte spills av misstag. Doften är ganska lätt för att vara en hårolja, och inte så söt och påträngande som en del andra kan vara. 

Jag ger Matrix Biolage ExquisiteOil Protective Treatment en fyra. Hade den varit ännu lite bättre på att kontrollera frissighet hade det blivit en femma.

Information

RIKTPRIS: 178 kr
Betyg: 4
Prisgrupp: Mellan
Varumärke: Matrix

Mest lästa