Chanel – CC CREAM

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Imponerar enormt på rutinerad CC-pilot

Denna CC (color correcting cream) från Chanel ska jämna ut nyansskillnader i huden, dölja porer och rodnader, ge en snygg, jämn hudyta med frisk glöd och samtidigt vara vårdande och skydda mot mot solstrålar (med solskyddsfaktor 30). Tuben är en snygg, stilren vit plasttub som innehåller 30 ml. Chanel CC Cream finns i två nyanser, beige och beige rose. Jag har provat beige rose, som ska ge en lite rosigare, varmare ton. Jag tror att båda färgerna passar de allra flesta ljushyade personer, de är neutrala och smälter ihop med den egna hudtonen och bara förbättrar den lite.

Chanel CC Cream har en mild men fin doft. Den är smidig att applicera och lätt att fördela jämnt, du använder den ovanpå din vanliga dagkräm. Direkt vid appliceringen ser krämen lite för ljus ut, min första omedelbara reaktion var typ "åh nej, vilken hemsk färg" men mindre än 30 sekunder senare har den gift sig med min egna hudton, gjort den möjligen lite ljusare (jag har fortfarande lite solbränna när jag testar) men väldigt mycket snyggare.

Chanel CC Cream är ganska täckande. Jag tycker att den kan ersätta foundation, i alla fall om du inte är ute efter att få en annan ton och den där pudriga finishen som många foundations ger. Hudtonen jämnas ut jättebra, ansiktet får en mer enhetlig nyans och en lite matt men ändå fräsch lyster. Det ser naturligt ut, bara snyggare, och kan passa vid alla de tillfällen då du bara vill se snyggare ut utan att lägga fullskalig makeup. Men den ger också en mycket bra grund för rouge, puder och även foundation (om du alls vill ha det när du har grundat med denna).

Hållbarheten då? Chanel CC Cream sitter hela dagen, den tål till och med ett svettigt träningspass utan att tappa sin utjämnande effekt, den sitter helt enkelt tills jag tvättar bort den. Det här är en fantastiskt bra CC, faktiskt den bästa. Jag har testar massor av CC-krämer, jag vågar påstå att jag är en auktoritet på att bedöma just denna produktkategori. Och det känns faktiskt jobbigt att den dyraste av dem jag testat också är den allra bästa. Det har känts så trevligt att kunna rekommendera Lumenes CC-kräm (min favorit tills jag började med Chanels), att något rätt billigt också var bäst. Nu är den bara näst bäst.

Jag är 50+ och har en ganska torr hud med fina linjer. Torrheten fixar jag med bra dag- och nattkräm, så det påverkar inte egentligen hur en CC fungerar på mig (om den inte är uttorkande i sig). Denna CC gör fina linjer mindre synliga. Mogen hud är lite mer krävande än ung hud, så min ålder gör bara att primers och cc krämer utsätts för ett lite strängare test tycker jag. En annan sak med åldrande är att du plötsligt måste se upp med att sminka dig för mycket, många tunga foundations eller riktigt mattande puder riskerar att framhäva istället för att dölja linjer och göra att du ser ännu äldre ut, tråkigt nog. Därför är CC-krämer (med sin lättare formula) ofta ett bättre alternativ för oss lite äldre. Och nu har jag nästan övertygat mig själv om att det är försvarbart att köpa en CC för över 400 kronor, så att jag alltid kan ha den här. Bra!

Information

RIKTPRIS: 420 kr
Betyg: 5
Prisgrupp: Lyx
Varumärke: Chanel

Mest lästa

0
Kommentera och berätta gärna!x
()
x