Matrix – Biolage VolumeBloom Shampoo

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Ger bra volym som smickrar självfallet

Matrix har inspirerats av de expanderande egenskaperna hos den mjuka, fluffiga bomullsblomman. VolumeBloom-schampot är för fint, platt och livlöst hår som behöver ett "långvarigt lyft och lättviktig fyllighet". Rent praktiskt ska schampot genom att öka utrymmet mellan fibrerna i håret ge ett fylligt resultat och en långvarig volym.

Nå, hur fungerar då schampot som volymgivare? Bra skulle jag säga. Jag har tunt hår med många hårstrån som med rätt behandling kan få ett fint självfall. Matrix Biolage VolumeBloom Shampoo ger håret en bra knuff i rätt riktning. Förutom att håret efter tvätt känns rent och fräscht och har en lätt, god doft av schampot är det mer voluminöst och livfyllt. För mig som har lätta lockar och självfall gör det stor skillnad, håret blir väldigt fint och klippningen kommer fram bättre. Jag upplever att effekten håller i sig ett tag, håret blir inte platt och livlöst förrän när det vanligtvis är dags för tvätt. Håret känns inte heller uttorkat.

Jag har testat Matrix Biolage VolumeBloom Shampoo både med och utan det tillhörande balsamet. Jag upplever inte att balsamet gör någon större skillnad för volymen. Det gör dock sitt jobb som balsam betraktat.

Flaskan, som är på 250 ml, står stadigt i duschen och har ett smidigt snäpplock. Det är lätt att dosera schampot trots en lite rinnig konsistens.

Matrix Biolage VolumeBloom Shampoo är bra och trevligt men sticker inte ut på ett sätt som motiverar högsta betyg och är dessutom förhållandevis dyrt, därför får en fyra räcka i betyg.

Information

RIKTPRIS: 189 kr
Betyg: 4
Prisgrupp: Mellan
Hår: Schampo
Varumärke: Matrix

Mest lästa