The Organic Pharmacy – Enzyme Peel Mask With Vitamin C & Papaya

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Känns effektiv men håller inte för hajpen

The Organic Pharmacy Enzyme Peel Mask With Vitamin C & Papaya kommer i en liten snygg tub med skruvkork och ska passa alla hudtyper. Jag som testat är snart 35 år, och har blandhy med stora porer och ibland akneutbrott.

The Organic Pharmacy Enzyme Peel Mask With Vitamin C & Papaya sägs förändra huden på bara tio minuter, men för dig med känslig hud rekommenderas max fem minuters verkningstid. Den ska försiktigt ta bort döda celler, minska pormaskar, minska förekomsten av åldersfläckar, minimera fina linjer samt ge huden näring och lyster, samt göra den mjuk och förnyad.

Förpackningen är en liten tub på 40 ml med ganska stort hål. När du trycker ut en krämig ljusgul geléklick i handen möts du av en söt papayadoft som av någon anledning får mig att tänka på kaneltuggummin från USA, trots att det inte är kaneldoft... Nåväl. The Organic Pharmacy Enzyme Peel Mask With Vitamin C & Papaya ska appliceras i ett generöst lager på väl rengjord hy. Den glider på lätt och är enkel att applicera på huden. En lätt pirrande känsla kändes de första appliceringarna men försvann relativt fort. Efter verkningstiden på max tio minuter ska resterna torkas av med en fuktig, mjuk muslinduk. Jag uppmuntras att inte gnugga runt, utan att vara försiktig när jag tar bort masken. Jag tycker om doften och känslan av masken, men jag upplever att det finns kvar en hinna efter sköljning som är svår att bli av med.

Tittar vi på innehållsförteckningen (se nedan) så kommer acai och aloe vera före papaya, men vi hittar även en hel del annat från växtriket:

Acai (Euterpe oleracea berry), Aloe (Aloe Barbedensis), Alpha Lipoic Acid, Rye Alcohol, Papaya (Papaya proteolytic enzyme), Pycnogenol (Pinus Sylvestris), Shea Butter (Butyrospermum Parkii), Vitamin E (Tochopherol), Aqua (Water), Xanthan Gum, Ascorbyl Palmitate, Behenyl Alcohol, Limonene, Lactobacillus Acidophilus, Sodium Lactate, Ceteryl Olivate, Lemon (Citrus Limonum), Passiflora, Sodium Hyaluronate, Sorbitan Olivate, Beta Carotene, Carrot (Daucus Carrota), Glucosamine Hydrochloride, Glycerin (vegetable), Goji (Lycium barbarum berry), Grapefruit Seed Extract (Citrus Grandis), Jojoba (Simmondsia Chinensis), Lactic acid, Farnesol, Carageenan, Algin.

När det gäller effekt så märker jag att min hud tenderar att bli lite mer reaktiv någon dag efter masken, och viss lyster märks. Effekten är dock inte speciellt långvarig eller markant. Jag har tidigare använt Jan Marini Skin Zyme Green Papaya Enzyme Mask som jag upplevt ger mig ett bättre resultat, men The Organic Pharmacy Enzyme Peel Mask With Vitamin C & Papaya doftar godare och är enklare att applicera. Jag har även provat Bioline 24.7 Phyto Duo Gommage som är en kombination mellan enzymmask och mekanisk skrubb, som jag upplever som mer exfolierande och effektiv. Jag ger The Organic Pharmacy Enzyme Peel Mask With Vitamin C & Papaya en stark trea i betyg. Främst på grund av att den inte känns så dryg och att jag oftare sträcker mig efter andra tuber i toalettskåpet.

Information

RIKTPRIS: 529 kr
Betyg: 3
Prisgrupp: Lyx
Hudvård: Ansiktsmask
Hudtyp: Alla

Mest lästa