Apoteket – Solcreme Ansikte färgad

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Behaglig men verkade väldigt mörk

Här har vi alltså en färgad solskyddskräm från Apotekets egna märke. Apoteket Solcreme Ansikte färgad har SPF 30, den ger skydd mot både UVA och UVB. Den är vattenresistent. Instruktionerna säger att du ska smörja ofta och rikligt för att få ett optimalt skydd, precis som med alla solskyddskrämer. Problemet ligger dock i att denna är färgad. Förvisso inte så värst mörkt, krämen är ganska tunn och lite geléaktig i konsistensen – men om jag smörjer rikligt, många gånger så... ja, då blir ju resultatet ganska mörkt och spacklat. Åtminstone på en blekis som mig.

Konsistensen på Apoteket Solcreme Ansikte färgad är trevlig, något lätt och svalkande. Färgen såg förfärande mörk ut först – tänk gamla tiders kastanjevatten, men den jämnade ut sig riktigt fint. Ett tunt lager är helt okej, det jämnar ut och ser piggt och fräscht ut, men jag räknar ju inte med att jag har något vidare solskydd av det tunna lagret.

Slutsats: Apoteket Solcreme Ansikte färgad är en skön produkt på sommaren för den som vill ha lite extra färghjälp men som inte nödvändigtvis har behov av en riktigt hög SPF.

Information

RIKTPRIS: 129 kr

Mest lästa