Rozaderm – Moisturizing Cream

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Budgetprodukt som irriterar rosaceahud

Jag har testat Rozaderm Moisturizing Cream för torr hy och rosaceahy, som är en plånboksvänlig hudkräm som säljs på apotek. Enligt tillverkaren ska krämen ge en omedelbar lugnande effekt, absorberas snabbt och återfukta huden utan att täppa till porerna. Krämen är parfym- och lanolinfri. Jag som testar är 31 år och har en mild variant av rosacea. Jag har under perioder haft problem med plitor och tilltäppta porer till följd av rosacean, men kommit tillrätta med detta genom hudbehandlingar. Vid testperiodens början var min hud ren och balanserad men med rodnader på kinder, näsa och haka. Tillverkaren rekommenderar att krämen används både som dag- och nattkräm och helst i kombination med den milda rengöringen från samma märke. Jag har dock enbart testat krämen från detta märke och fortsatt med mina salongsprodukter från Image och Beauté Pacifique för de övriga stegen i min hudvårdsrutin.

Hur fungerar krämen? Jag hade verkligen hoppats att den här krämen skulle funka, eftersom jag gärna hade haft ett mer plånboksvänligt alternativ till de dyra salongsprodukter jag vanligtvis använder. Tyvärr tycker jag inte att Rozaderm Moisturizing Cream fungerar särskilt bra på min hy. Som jag nämnde tidigare var min hy ren och balanserad vid testperiodens början, men har gradvis blivit allt mer oren under testperioden. Efter sex veckor har jag gott om tilltäppta porer och små plitor, framför allt på hakan och kinderna, vilket brukade vara mina problemområden innan jag började behandla min rosacea. Visst kan plitor och orenheter uppstå av olika skäl. Eftersom jag inte ändrat på något i hudvårdsrutinen eller genomgått förändringar i kost, stress, miljöombyte eller liknande är det sannlikt att krämen orsakar besvären. Jag ska också påpeka att jag inte märkt någon synbar färbättring av rodnaderna i huden. Tillverkaren utlovar dock inte några sådana effekter i produktinformationen, så det var inget jag hade förväntat mig heller.

Trots att det står i produktinformationen att krämen absorberas snabbt upplever jag att den lämnar en blank hinna på huden som ligger kvar hela dagen, om jag inte torkar av den. Jag tycker också att det är under all kritik att en hudkräm som ska vara anpassad för rosaceahy och är tänkt att användas på dagen inte innehåller solskydd. Det finns inte ens någon kompletterande produkt med SPF i Rozaderms sortiment, så jag som kund är alltså tvungen att söka mitt solskydd på annat håll. Alla behöver skydda sig mot solen, och detta är extra viktigt för oss med rosacea. Är det något en produkt som påstås vara anpassad för rosaceahy bör innehålla så är det SPF, kan jag tycka.

Det här är ingen produkt jag kommer att köpa igen. Främst på grund av att den gör min hy oren, men också för att den saknar SPF och lämnar en glansig hinna på huden. Ett litet plus i kanten får Rozaderm för att produkten är parfymfri och för att konserveringsmedlen kommer långt ned i ingredienslistan, vilket minskar risken för irritation. Rozaderm Moisturizing Cream skulle också ha fått ett plus för att den är budgetvänlig, 149 kronor för 100 ml. Eftersom jag vet att det blir dyrt i längden att köpa billiga produkter som inte funkar så föredrar jag att köpa dyrare kvalitetsprodukter. Detta tills jag hittar ett budgetalternativ som faktiskt funkar.

Information

RIKTPRIS: 149 kr

Mest lästa

2
0
Kommentera och berätta gärna!x
()
x