Matrix Biolage – VolumeBloom Conditioner

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Mjukgör men utlovad volym uteblir

Med serien VolumeBloom säger Matrix att konsumenten ska få upp till 70 procent mer volym i håret vid användning av schampo, balsam och den tillhörande volymsprayen. Det låter ju verkligen toppen för en sådan som mig, som brottas med ett hår som för det mesta bara lägger sig platt efter tvätt, och som inte har någon fyllighet att tala om. Hur lever då balsamet i serien upp till löftet?

Matrix Biolage VolumeBloom Conditioner har en krämig konsistens, det är lätt att fördela i håret. Jag upplever produkten som dryg, lite räcker verkligen långt. Mitt hår blir mjukt och känns ordentligt återfuktat efter tvätt, och det blir väldigt lätt att reda ut. Jag tycker också att håret har lite bättre volym efter användningen, men det är ingen dramatisk skillnad i jämförelse med hur det brukar vara. Effekten håller inte heller i sig under dagen. Jag upplever ingen direkt skillnad i struktur, möjligen känns håret något halare än vanligt. Jag får ingen känsla av ökad fyllighet efter att ha använt Volumebloom Conditioner.

Matrix Biolage VolumeBloom Conditioner har en utpräglad doft av rentvätt, du som gillar CLEANs parfymer kommer säkerligen älska den. Doften stannar kvar i håret hela dagen, och jag har vid flera tillfällen fått komplimanger för doften när jag använt produkten. 

Det här är inget dåligt balsam, snarare är detta en av de bättre varianter jag har testat när det kommer till mjukgörande och utredande egenskaper, jag använder det ofta och gärna. Matrix utlovar ju dock volym med stort V, det löftet upplever jag inte riktigt att den här produkten uppfyller. Jag har dock testat det tillsammans med schampo och stylingprodukter från andra märken. Det är möjligt att effekten förstärks om jag använder det tillsammans med tillhörande produkter i serien vilket Matrix rekommenderar. 

Vill du ha ett riktigt väldoftande balsam som återfuktar ordentligt kan jag varmt rekommendera Matrix Biolage VolumeBloom Conditioner, men är det volym du vill åt så tror jag att jakten får lov att gå vidare. Du får 200 ml för 189 kronor.

Information

RIKTPRIS: 189 kr
Betyg: 3
Prisgrupp: Mellan
Hår: Balsam
Varumärke: Matrix

Mest lästa