Molton Brown – Vitalising Vitamin AB+C Body Hydrating Gel

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Passar normal hud under sommarhalvåret

Molton Brown Vitalising Vitamin AB+C Body Hydrating Gel är en återfuktande kroppsgelé. Den är fullspäckad med antioxidanter som ska skydda mot luftföroreningar och ge nytt liv till fuktfattig hud. Apelsinextrakt, blomvatten och solrosolja hör till ingredienserna i denna vitaminbomb.

Jag som testat har en hud som tenderar att bli torr, särskilt under vinterhalvåret. Jag smörjer alltid in mig efter dusch, och vanligtvis väljer jag vintertid en riktigt fet kräm, exempelvis Kiehl's Creme de Corps. Jag tycker att Molton Brown Vitalising Vitamin AB+C Body Hydrating Gel har gjort ett godkänt jobb med att se till att fukten i huden bibehålls, jag känner mig återfuktad länge efter att jag smort in mig. Jag tycker också att huden ser piggare ut och får lite lyster av produkten. På riktigt torra områden och fläckar räcker den inte till, där har jag har fått komplettera med en fetare kräm. Under testperioden har det också varit ovanligt milt vinterväder, jag ställer mig lite skeptisk till att Molton Brown Vitalising Vitamin AB+C Body Hydrating Gel klarar ett tuffare klimat. Jag tycker snarare att det här känns som en riktig sommarprodukt. Gelékonsistensen passar säkert bättre i varmt väder, då den känns svalkande och skön mot huden. Produkten doftar milt och mycket gott av apelsin och neroli, vilket i mitt tycke funkar för både män och kvinnor. Min personliga favorit under sommarhalvåret är Biotherms Eau D’Energie. Molton Browns kräm har en effekt som liknar min sommarfavorit till viss del, de båda ger lite lyster till huden samtidigt som de återfuktar. Jag tycker att Eau D’Energie är snäppet vassare än Molton Brown Vitalising Vitamin AB+C Body Hydrating Gel, både när det kommer till återfuktning och doft. 

Ett minus med Molton Brown Vitalising Vitamin AB+C Body Hydrating Gel är att den efterlämnar en något kladdig känsla på huden som varar hela dagen. Det kladdar inte av sig på kläder, men känslan är ändå att en del av produkten stannar kvar utanpå.

Molton Brown Vitalising Vitamin AB+C Body Hydrating Gel kommer i en pumpflaska av plast. Pumpen går att öppna och stänga genom att du vrider på den. Det följer också med ett lock så att du kan låsa den i stängt läge, vilket är praktiskt när du ska ha med dig produkten. Pumpen doserar i mitt tycke för liten mängd åt gången, jag har också haft en del bekymmer med pumpen vilket drar ner intrycket något. Jag upplever produkten som dryg, efter sex veckors testande med nästan daglig användning har jag använt ungefär en tredjedel av de 200 ml som flaskan innehåller. Gelén ser oerhört härlig och lockande ut med sina bubblor, flaskan pryder badrumshyllan väl.

Jag tror att Molton Brown Vitalising Vitamin AB+C Body Hydrating Gel passar en normal hud och att den med fördel används i varmt väder. Jag kommer absolut att använda produkten tills den tar slut, men sparar krämen tills vårsolen visar sig igen. Betyget blir en stark trea.

Information

RIKTPRIS: 235 kr

Mest lästa