Yves Rocher – Velvety Facial Moisturizer

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Ger fukt på ytan men inte på djupet

Velvety Facial Moisturizer (50 ml) är en ansiktskräm med ekologisk aloe vera från Yves Rochers Cosmetic Organic-serie. Av ingredienserna är 99 procent av naturligt ursprung och produkten innehåller 0 procent parabener. Jag har testat produkten nästan varje dag i sex veckor, både morgon och kväll. Mitt första intryck av ansiktskrämen var att den verkade mycket lovande, men produkten levde tyvärr inte helt upp till mina förväntningar.

På beskrivningen av produkten står det att ansiktskrämen är sammetslen, ger intensiv fukt och lyster och förnyar huden. När jag tänker på en sammetslen kräm tänker jag att den ska vara lätt att smörja på och bara försvinna in i huden och göra den len och mjuk. Velvety Facial Moisturizer gör tyvärr inte detta utan är en aning sträv och ger ett kladdigt resultat. Att ansiktskrämen känns lite kladdig på huden gör dock att den fungerar bra under foundation i pulverform, men kan göra att huden känns lite oljigare än vanligt under flytande foundation. Det känns även som att den mest sitter på huden istället för att sjunka in i den. Detta gör att produkten endast ger fukt på ytan men inte på djupet. Jag upplever inte någon direkt skillnad med att mitt ansikte skulle fått mer lyster och förnyad hy.

Det jag gillar med Velvety Facial Moisturizer är främst dess innehåll, då detta gör att den även fungerar bra på känslig hy. Min hy är relativt känslig och ansiktskrämen gav mig aldrig några negativa effekter. Även fast den inte levde upp till sin beskrivning helt tycker jag ansiktskrämen fungerade helt okej i helhet. Den luktar även ganska gott.

Jag rekommenderar Velvety Facial Moisturizer till personer med känslig eller normal hy som vill ha en produkt med ingredienser av naturligt ursprung till ett lågt pris. Produkten får av mig en 3:a.

Information

RIKTPRIS: 69 kr

Mest lästa