Chanel – Hydra Beauty Cream

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Levererar inte bättre än sin billigare hyllgranne på hyllan

Hydra Beauty är ett nylanserad hudvårdskoncept från Chanel för normal hy. Serien innefattar två krämer och ett serum och ska "tillgodose alla behov och passa varje säsong".

När jag läser på internet hittar jag följande utlovanden som tillsammans med priset på nästan 700 kr sätter förväntningsribban högt.
* Krämen ska ha en sensuell struktur (!)
* Krämen är berikad med sheasmör och rapsderivat (google kunde inte hjälpa mig att reda ut vad rapsderivat är).
* Krämen är delikat och har en ultra-feminin doft.
* Krämen ska göra huden sammetslen och skydda från föroreningar.

Jag som testar är 26, jag har normal hy och är nånstans mellan finnar och rynkor. Jag är främst ute efter en återfuktande kräm som håller hela dagen. Jag har inte använt annat än parfymer från Chanel tidigare, men jag har provat flera krämer i liknande prisklass.

Först och främst gör Chanel väldigt snygga förpackningar. Lyxen är tydlig hela vägen från förpackning till burkinnehåll. Det som Chanel kallar sensuell struktur, kallar jag lyxig och genomarbetad konsistens. Här kan man märka att det är en dyrare och mer genomarbetad kräm.

Doften är frisk och luktar gott av blommor och vit mysk. Eftersom de kallar doften ultra-feminin kunde jag inte låta bli att låta min allt anna så ultra-feminina pojkvän testa krämen. Han kommenterade varken doften eller något annat. Faktum är att doften knappt är påtaglig väl applicerad på ansiktet.

Dock är det något som gör att jag inte riktigt bli vän med den här krämen. Efter att ha smörjt in ansiktet upplever jag en klibbig yta som jag inte alls är förtjust i. Det känns nästan som den ligger kvar lite på huden oavsett hur mycket eller lite kräm jag använder. Ytan visar sig senare vara bra under som sminkunderlag, men är långt i från det sammetslena resultat som utlovats.

Hydra Beauty håller hela dagen utan att det blir flottigt frammåt eftermiddagen. Fuktmässigt är det en bra kräm och jag gillar tanken med att den ska skydda från luftföroreningar. Men för den höga prislappen förväntar jag mig mer leverans i form av tydligare mjuk hy och kanske till och med lite synliga resultat som lyster efter ett mer långsiktigt användande. Jag hade också gärna sett att de hade inkluderat solskydd i krämen.

Med det sagt är det nästan skönt att gå tillbaka till min vanliga kräm från Estee Lauders Daywear Cream som både kostar några hundralappar mindre och som levererar det jag saknar när jag använder Hydra Beauty.

Information

RIKTPRIS: 695 kr
Betyg: 3
Prisgrupp: Lyx
Hudvård: Dagkräm
Varumärke: Chanel

Mest lästa

0
Kommentera och berätta gärna!x
()
x