Biotherm – Aquasource nuit high density jelly

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Trevlig nattkräm, men inte värd sitt pris

Jag har testat en nattkräm från Biotherm, Aquasource nuit high density jelly. Den ska innehålla en mikroorganism, P.Antarctica, som kan överleva i ishaven tack vare sin fenomenala förmåga att binda vatten. Jag förstår inte riktigt på vilket sätt gelén innehåller P.Antarctica, är de levande? Är det ett protein från dem som isolerats? Det hela är mycket vagt, men visst, det är ju innovativt. Övriga aktiva ingredienser är "thermalt plankton cellulärt vatten" och mannos, som är en sockerart. Tillsammans ska de här ingredienserna samverka till att ge huden en extraordinär återfuktning under natten.

Låt mig beskriva min hudtyp. Jag har en blandhy som lutar litet åt det känsliga hållet. Nu under sommarhalvåret vill jag gärna använda krämer som ger en intensiv återfuktning, men som inte gör huden glansig. Det spelar visserligen mindre roll på natten, men man vill ju gärna ha en fräsch känsla innan man lägger sig en sommarnatt.

Biotherm Aquasoruce nuit high density jelly kommer i en praktisk pumpflaska som gör det enkelt att dosera den blåtonade gelén, för gelé är den konsistens som produkten har. Jag tror att många skulle tycka att gelén har en fräsch doft, men personligen tycker jag att den luktar precis som en toalettrengöring jag använt. Kanske inte en association man vill ha när man smörjer in ansiktet. Nu är det här en nattkräm, men jag tycker ändå inte rikigt om den klibbiga känsla jag får i ansiktet efter att ha smort in mig, något som jag skulle tro beror på sockret.

Jag tycker att resultatet är ganska medelmåttigt. Ja, produkten gör sitt jobb, men jag tycker inte att huden känns extraordinärt återfuktad när jag använder den, bara vanligt trevligt återfuktat. Då det här dessutom är en riktigt dyr kräm kan jag faktiskt inte tycka att det här är ett  särskilt bra köp. Det kan inte bli mer än en tre i betyg.

Innehåller 50 ml.

Information

RIKTPRIS: 400 kr

Mest lästa