Dove – Body and Face Wash

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Dove gör ingen skillnad på kroppstvål och ansiktstvål

Doves Clean Comfort Body & Fash Wash är en ansikts/kroppstvätt som är avsedd för män. Den vänder sig ej till en specfik hudtyp. Användningsområden är både ansikte och kropp vilket är lite ovanligt, och som vanligt med Dove så är produkten ägnad att ha en återfuktande verkan. Det står på flaskan att produkten är framtagen för mäns hud med en mikromjukgörande teknologi. Men vad det innebär framgår inte riktigt. Därtill står det att den ska minska hudens torrhet. Flaskan har samma storlek som en vanlig flaska duschtvål, 250 ml.

Som modemedveten man i 30årsåldern så är jag van vid att ansiktstvätten jag använder ofta har någon form av scrubfunktion eller innehåller någon aktiv ingrediens som ökar känsla av renhet efter tvätten. Dove är annorlunda på det sättet att den inte efterlämnar såg speciell känsla efter avslutad tvätt, det känns ungefär som att tvätta sig i ansiktet med vanlig duschtvål. När man använder produkten som duschtvål så är känslan precis som vanligt, dock med undantaget att tvålen är väldigt milt parfymerad vilket är ett plus i mina ögon.

Produkten har som uttalat mål att vara inte bara rengörande utan också återfuktande. Jag har under testperioden använt tvålen både på torr hy och normal/fet hy. Slutsatsen är att Dove inte helt fyller funktionen av en fuktighetscreme - om du är torr i ansiktet så hjälper det inte att tvätta sig med Dove. Det är dock inga problem att använda produkten på lite fetare hy, man blir ren och den lämnar ingen fet känsla.

Sammanfattningsvis så kan jag konstatera att jag använt Dove en längre tid utan problem, dock så upplever jag att produkten saknar det där lilla extra vilket gör att betyget hamnar i mellanklassen.

Information

RIKTPRIS: 40 kr

Mest lästa