La Roche-Posay – Lipikar Oil

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Dusch- och badolja som gör huden supermjuk

La Roche-Posay Lipikar Oil är en rengörande olja som är pH-neutral och inte innehåller paraben. Oljan är tänkt att skydda huden från torrhet och kyla i allmänhet, specifikt nämns också hårt vatten. Jag som bor i London där vattnet är väldigt kalkigt, det vill säga hårt, och i Stockholm där det för tillfället är väldigt kallt och torrt tänkte direkt att detta måste vara en perfekt produkt för mig. Jag har på vinterhalvåret så torr hud att det kliar konstant och nästan kan bli sprickor, men samtidigt är jag inte så förtjust i att smörja in mig med body lotion – tidsbrist och gillar inte att bli kladdig innan kläder ska på – så jag var mycket nyfiken på att testa Lipikar Oil.

Enligt instruktionerna kan man använda La Roche-Posay Lipikar Oil både i duschen och som en badolja. I duschen ska man ta ett par droppar och smörja in huden med för att sen skölja av, i badet två till tre fyllda lock som hälls i badvattnet (och sen sköljs av). Jag har inte badat sedan jag började användaLa Roche-Posay Lipikar Oil, men däremot duschat och använt oljan varje dag i sex veckor istället. Jag måste saga att jag inte tycker att två till tre droppar räcker alls. Jag har istället använt den helt fel och tagit mycket mer, snarare som tvål och smörjt in hela kroppen, eftersom jag inte tyckte de små dropparna gav någon vidare effekt.

Som någon slags tvål-olja fungerar däremot La Roche-Posay Lipikar Oil superbra! Huden blir fantastiskt mjuk och fin (på nivån att jag de senaste veckorna fått kommentaren ”vad mjuk din hud är”) . Man blir ren och dessutom går det fint att till exempel raka benen med den. Den löddrar lite lätt, fast inte alls i nivån med vanlig tvål. En annan, för mig, väldigt positiv effekt är att man inte blir oljig efter användandet. Man kan alltså klä på sig direkt och behöver inte oroa sig för fettfläckar på kläder eller likande.

Det enda negativa med La Roche-Posay Lipikar Oil är att den inte luktar så jättegott. Den har väldigt svag doft så det är ingenting som sitter kvar, men ändå.

La Roche-Posay Lipikar Oil säljs i en smidig flaska som innehåller 200 milliliter. Priset är cirka 160 kronor och du hittar oljan på exempelvis några av de nya apotekskedjorna. 

Information

RIKTPRIS: 160 kr
Betyg: 4
Prisgrupp: Mellan
Hudvård: Spa & bad
Varumärke: La Roche-Posay

Mest lästa

2
0
Kommentera och berätta gärna!x
()
x