Matrix – Biolage Deep Smoothing Serum

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Dämpar friss som leave-in-produkt över natten, men fungerar inte lika väl på torrt hår

Matrix Biolage Deep Smoothing Serum är ett serum som skall motverka friss, ge glans och kan användas som förebyggande skydd vid användning av plattång. Den kan användas både i handdukstorkat hår eller i torrt hår för att ta ner frissighet.

Produkten motsvarar väl mina förväntningar och ger ett riktigt bra resultat vid användning i fuktigt hår. Jag har ett mycket torrt hår, som behöver tillföras så mycket fukt och näring som möjligt och för mig är den här produkten ett välkommet tillskott. Allra mest effektiv är den när den appliceras i fuktigt hår under kvällstid och sedan får verka under natten. Håret blir mjukt, följsamt och motverkar verkligen frissigheten i hög utsträckning. Det hela känns nästan för enkelt, bara att tvätta håret och ha i lite Deep Smoothing Serum, sedan sova på saken och du har ett bra resultat nästa morgon. Jag behöver inte ens komplettera med andra stylingprodukter, utan är färdig för nästa dag. Detta borde vara den optimala julklappen till en sliten småbarnsmamma och en tidssparare av rang.

Lite förvånande fungerar den inte alls lika bra vid applicering på torrt hår. Där blir effekten något haltande och tillför inte särskilt mycket för mitt torra hår. Visst, lite extra glans ger den, men frissigheten är i stort sett intakt. Som förebyggande behandling innan plattångsanvändning fungerar den helt okej och ger en ökad glans. Det känns också som att den skonar håret, då resultatet inte känns lika ”torrt” som utan produkten.

Serumet innehåller olja från kameliablomma, naturliga antioxidanter och vitamin E som skall tillföra och återuppbygga fuktbalansen i håret. Jag vet inte om det är kameliablomman som ger produkten sin väldoft, men den ger ett väldigt diskret, blommigt intryck. Håret luktar gott vid användning av produkten, men doften är samtidigt rätt subtil och det är svårt att sätta fingret på vad doften kommer ifrån. Jag gillar den i alla fall och håret luktar nytvättat av produkten på ett behagligt sätt.

Produkten känns väldigt prisvärd, då en mycket liten mängd behövs vid applicering. Mitt otroligt tjocka och långa hår klarar sig på ett eller två pumptryck och jag har efter två månaders användning endast använt upp ungefär en femtedel av flaskan.

Med tanke på det fantastiska resultatet den ger som leave-in-produkt över natten ger jag den en fyra i betyg. Hade den gett lika bra effekt i torkat hår hade det lätt blivit en femma, men eftersom den ändå fallerar där blir betyget inte full pott.

Jag kommer fortsätta att använda produkten många nätter till och ser fram emot all värdefull morgontid den kommer att spara åt mig. Lätt värt 169 spänn vilken dag som helst.

Innehåller 89 ml.

Information

RIKTPRIS: 169 kr
Betyg: 4
Prisgrupp: Mellan
Varumärke: Matrix

Mest lästa