Gatineau – Clear & Perfect Tonimasque

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Rengör inte så djupt som den borde

Gatineau Clear & Perfect Tonimasque är en djuprengörande lermask för ansiktet och som är lämplig för kombinationshud och oljig hud. Konsistensen är krämig och man ska applicera ett tjockt lager i ansiktet men ej runt ögonen och den ska sitta i 10 minuter. Man kan använda den en till två gånger i veckan. Effekten som ska uppnås med krämen är att huden ska bli matt, ren och fräsch. Förpackningen innehåller 75 ml och krämen är ganska dryg och den doftar en milt. Krämen ska ha en absorberande effekt på de feta partierna. På förpackningen framgår det  också att krämen innehåller parabener. Parabener är ett kemiskt ämne som används som konserveringsmedel i bland annat (minskar prodouktionen av bakterier, jäst och svamp) smink och krämer. Det kan finnas en risk att man kan vara allergisk mot parabener. Men parabener är tillåtet att använda och det är oklart om det finns några faktiska hälsorisker även om det de senaste åren har funnits en debatt om parabener. 

Jag har inte upplevt något negativt med krämen utan den känns fräsch och skön. Huden blir len och mjuk men jag tycker inte att jag märker en avsevärd skillnad mot tidigare ur rengöringssynpunkt. När det gäller krämens påstådda effekt så  tycker jag att den gör halva jobbet och då menar jag att  man snarare ser mina orena porer efter att jag har använt krämen. Det vill säga  att smutsen kommer upp delvis till ytan men det försvinner inte helt och hållet med hjälp av krämen. Och man ska ju inte klämma och trycka på porer men det har ju mycket svårt för att undvika efter jag har tagit bort krämen från ansiktet. Dock känns huden lite renare efter att jag har använt krämen i några veckor. Avslutningsvis så tycker jag att Clear & Perfect Tonimasque  är okej men den gör inte rent på djupet, endast ytligt.

Information

RIKTPRIS: 378 kr
Betyg: 3
Prisgrupp: Mellan
Hudvård: Ansiktsmask
Varumärke: Gatineau

Mest lästa