Mádara – ecoface återuppbyggande nattkräm

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Illaluktande nattkräm som passar bättre på dagen

Mádara är ett ekologiskt lettiskt hudvårdsmärke som kommer att lanseras i Sverige nu i höst. Namnet är lettiska för stormåran/buskmåran som tydligen ska vara en vanlig baltisk ängsväxt. Detta skriver Mádara själva om den produkt som jag har testat, Mádara Ecoface återuppbyggande nattkräm:

"Förhindrar hudens åldringsprocess och stimulerar cellförnyelsen. Jämnar ut fina linjer. Neutraliserar stress-, sol- och miljöpåverkningar. Återfuktar och ger näring med naturliga växtvitaminer, antioxidanter, mineraler, bioflavonoider och andra biologiskt aktiva ämnen."

Förpackningen är väldigt snygg och stilren, både kartongen och den konformade pumpflaskan (på 50 ml). En text på förpackningen som berättar om barndomssomrar då babushkan (mormorn) sjöng en till sömns på en äng fylld av dessa stormåror gör att mina förväntningar trissas upp. Jag tänker mig en kräm som doftar av somrig grönska... men till min chock påminner mig doften mer om en halvrutten honungsmelon! Konsistensen är det inget fel på, krämen sjunker lätt in i hyn osv, men lukten, lukten!!

Detta är enligt Mádara ingredienserna: "Baltiska alger, groddfrön, ringblomma, kamomill, humle, groblad, havtorn, tomat, rosenvatten, avokado, jojoba och kakao. " Är det möjligen algerna som ger den fermenterade lukten? Eller är det kombinationen med allt annat?

Om jag tittar på den utlovade effekten av  Mádara ecoface återuppbyggande nattkräm, så kan jag hålla med om att den fungerar återfuktande. Jag tycker mig efter flera veckors användande dock inte se något utjämnande av fina linjer, inte heller känns min hy på något sätt "boostad". Krämen påverkar varken blodflödet till ansiktet eller känns aktiv på något annat sätt.

Jag tyckte krämen var helt okej som dagkräm men som nattkräm kompletterade jag den helst med ett serum.

Efter några veckors användande stod jag inte ut med lukten längre och la krämen åt sidan. Lukten är tyvärr alltför påträngande för att kunna vänja sig vid. Eftersom krämen inte väger upp med några nämnvärda effekter så hamnar betyget på en 2:a.

Information

RIKTPRIS: 265 kr

Mest lästa