Sóley Organics – Fersk White Cleansing Foam

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Mild rengöring som återfuktar

Vi har alla olika preferenser när det kommer till hudvård och kanske därför även produkter som rengör huden. Jag som testar använder en teknik som kallas double-cleansing. Det vill säga jag använder en produkt som är gjord för att ta bort det som ligger på huden, som exempelvis smink och solskyddsfaktor, och sedan ytterligare en separat produkt som är menad för att rengöra huden. Utöver detta så är jag också en 26 årig torris och med andra ord föredrar jag rengöringsprodukter som inte torkar ut min hud.

Denna rengöring är en mousse/lödder/foam-rengöring som kommer i smidig, snygg och enkel pumpflaska på 200 ml. Den doftar gått utan att ta över. När det kommer till rengöringsprodukter så har jag inga större preferenser gällande konsistensen, men jag har tidigare testat två stycken rengöringar i detta format; pHformula – FOAM Cleanse samt Oliva – Cleansing Mousse. Fersk White Cleansing Foam ska enligt Sóley Organics vara en uppfriskande rengöring som snabbt avlägsnar orenheter, smuts och överflödig olja från huden.

Utifrån beskrivningen tolkar jag det som att denna produkt är en så kallad andra rengöring, dvs den verkar inte vara menad för sminkbortagning, vilket jag personligen inte har något emot. Därför har jag använt den i en så kallad double-cleansing rutin på kvällen och för sig själv på morgonen. Själva löddret är ett lyxigt, rikligt lödder så ett pump räcker. Enligt Sóley Organics ska produkten appliceras på torr hud, vilket jag gjorde på morgonen. Enligt mig fungerar den även bra på fuktig hud dock löses själva skummet upp fortare. Instruktionerna informerar även om att man försiktigt ska massera in löddret på ansikte och hals i cirkulära rörelser, från mitten av ansiktet och utåt. Undvika kontakt med ögon, och skölja med varmt vatten. Då jag inte använde denna rengöring för att ta bort smink, eftersom den inte heller är menad för det ändamålet, såg jag inget problem med dessa instruktioner. Jag uppfattar Fersk White Cleansing Foam som en mild och dryg cleanser som rengör huden utan att lämna den torr och stram.

Jag är 26 år gammal och har varken speciellt stora porer eller problem med finnar och kan därför inte bedöma produktens effektivitet inom de områdena. Däremot har jag röd och ibland puffig hud och trots att jag inte anser att Fersk White Cleansing Foam, under tiden jag testat den, minskat det röda så har den inte heller intensifierat det vid användning, vilket många produkter gör. Puffigheten lindrade den vilket är skönt och huden känns absolut fin och mjuk. Första ingrediensen är vatten men ingrediens två och tre är två stycken jag och min torra hud gillar – Socium cocoyl är en snäll renare och (växtbaserad) Glycerin en fuktbärare som naturligt finns i huden vilket kan vara anledningen till att huden inte känns torr efter rengöring.

Jag uppskattar Sóley Organics – Fersk White Cleansing Foam och skulle absolut rekommendera den, speciellt till dig med torr hudtyp.

Information

RIKTPRIS: 380 kr

Mest lästa