Matrix Biolage – R.A.W. Recover Re-hab Clay Mask

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Mjukt och skönt – men vart tog hårfärgen vägen?

Matrix Biolage R.A.W. Recover Re-hab Clay Mask är en lerinpackning för håret som är tänkt att vårda skadat, känsligt och behandlat hår. Den är ljusrosa, innehåller kaolinlera och honung och har en konsistens som känns som hälften lera och hälften ”vanlig” inpackning. Doften är fräsch och ganska diskret, men aningens torr, lite som krita. 95% av ingredienserna ska vara ”av naturligt ursprung”, vilket Matrix definierar som ingredienser som behållit minst femtio procent av sin molekylära struktur jämfört med sitt ursprungliga tillstånd i naturen (gäller både växter och mineralföreningar). ”Naturligt” är inget försäljningsargument som biter på mig, men jag håller god min och kastar mig över innehållet.

Det känns lite märkligt att ha lera i håret, men masken är lättapplicerad (den levereras i en burk och det tycker jag kan vara svårt att hantera i duschen, burken blir kladdig och ibland råkar jag fylla den med vatten).

Jag tycker den ger en lätt kylande känsla i hårbotten. Det känns som att den gör nytta, fräschar upp och djuprengör. Jag är lite orolig för att den ska vara svår att skölja ur, men jag blir glatt överraskad. När Biolage R.A.W. Recover Re-hab Clay Mask sköljts ur känns mitt knappt axellånga skandinaviskt blonda hår glatt och mjukt. Jag använder alltid ett balsam efteråt, här provar jag med ett antal olika varje gång jag använt Matrix Biolage R.A.W. Recover Re-hab Clay Mask. Den mjuka känslan är kvar när håret torkat, och jag använder den en gång i veckan (av de totalt två gånger per vecka som jag tvättar håret).

Priset är trevligt, en rejäl burk på 400 ml kostar 359 kr. En sak är jag dock inte nöjd med, det känns som att den drar ur färg ur mitt tonade och nyanserade hår. De oönskade gula och varma tonerna som frisören nyanserat bort kommer tyvärr tillbaka snabbare än tidigare. Och det känns inte som ett lämpligt sätt att hantera sitt hår som man lagt stora pengar på hos frisören. Det är tyvärr en deal-breaker för mig och Matrix Biolage R.A.W. Recover Re-hab Clay Mask får endast betyget 3 av 5, trots att det i övrigt är en härlig produkt.

Information

RIKTPRIS: 359 kr
Betyg: 3
Prisgrupp: Mellan
Varumärke: Matrix

Mest lästa