Skinbetter Science – AlphaRet Overnight cream

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Gör inte underverk på djupa rynkor

AlphaRet Overnight cream från Skinbetter Science är en nattkräm som beskrivs reducera fina linjer, rynkor och förbättra ojämn hud. Krämen innehåller det Skinbetter Science kallar AlphaRet, vilket är en kombination av AHA syra och en retinoid. Kombinationen kallas Ethyl Lactyl Retinoate och beskrivs ge en effektiv boost av kollagen produktionen och en exfolierande effekt utan att vara irriterande. Krämen innehåller även glykolsyra en liten snabbverkande molekyl som ger ljusare och jämnare huden och som också har en exfolierande effekt och påskyndar cellförnyelsen. Dessutom innehåller den, bland annat, snälla och återfuktande squalene och allantoin, och niacinamide som kan förbättra ojämn hud och minska synliga porer. Denna superkräm utlovar synlig förbättring på rynkor och linjer på som minst fyra veckor men med individuell variation.

När jag läser beskrivningen och listan på aktiva ingredienser på Skinbetter Science AlphaRet Overnight cream blir jag både lite ängslig och grymt peppad. Ängslig för att jag aldrig provat en nattkräm med så många exfolierande och aktiva komponenter och har ingen aning hur min hud kommer reagera. Peppad för att jag på senare tid mer eller mindre gett upp på att hitta en nattkräm som funkar på min kombinations hud utan att göra min panna galet fet och äcklig.

Jag som testar är 40+ och har som sagt kombinations hud, med ordentligt fet panna och ibland kan jag även bli lite glansig på hakan medan resten av ansiktet är normalt till lite torrt speciellt i kallare väder. Jag har lite fina linjer kring ögonen men har inga direkta rynkor i själva ansiktet, däremot har jag ett ordentligt bekymmersdike mitt horisontellt längs hela pannan och en tydlig nedåt mellan ögonen. Två mindre smickrande diken som jag tror jag haft sedan jag blev gammal nog att oroa mig för saker, och som ingen kräm jag provat kunna göra något åt. I min dagliga skönhetsrutin använder jag morgon och kväll en skummande rengöring från Ole Henriksen som tar bort eventuell makeup och rengör, sedan tar jag en pad med en toner från Decléor och drar lite över ansiktet. Efter rengöringen använder jag en essens lotion från Origins, en booster från Elisabeth Arden och en kombinerad dag/nattkräm från BioLine. I början av mitt test har jag tagit bort alla tre produkterna (essens/booster/kräm) och bara använt Skinbetter Science Alpha Ret Overnight cream för att se hur huden reagerar, och efter någon vecka har jag lagt till min essens lotion och sedan också booster under.

Skinbetter Science AlphaRet Overnight cream kommer i en pumpflaska på 30 ml, krämen är lätt ljusgul och har en svag lite frisk doft som snabbt försvinner. När jag använder den första gången börjar det på en gång sticka och pirra i huden och jag blir ordentligt ängslig att jag ska få någon hemsk reaktion, men det går över snabbt och efter liten stund känner jag inget speciellt. Krämen tas snabbt upp av huden som ser lite nysmord och fuktig ut men känns mjuk och inte klibbig eller fet. Jag använder AlphaRet Overnight cream varje kväll och efter ett par dagars användning så slutar det sticka och pirra när jag använder den, men den lite pirriga känslan kommer tillbaka flera gånger i kortare och längre intervaller under min testperiod. Efter fyra veckors daglig användning tycker jag att min hud känns mycket jämnare och slätare än vad den gjorde innan. Däremot tycker jag inte jag ser någon direkt förbättring i pannan eller på mina linjer i ögonvrån, och ärligt har jag varit lite rädd att smörja för nära ögat så kanske har de inte fått den dos de behöver. Men efter ytterligare två veckor (totalt sex veckor) tycker jag däremot att jag börjar se en förbättring även i pannan, inte så att jag magiskt blivit slät som en barnrumpa men jag tycker absolut att mina diken är lite grundare. Dessutom tycker jag att huden i pannan som normalt känns grov och ful blivit klart bättre. Skinbetter Science AlphaRet Overnight cream har inte gjort magiska underverk men den har gjort en tydlig skillnad något jag inte fått från mina tidigare nattkrämer. En annan skillnad som jag märkt är att min annars mycket tåliga hud helt plötsligt blivit lite känslig, och kan bli lite flammig och röd av tillexempel rengörings produkter som funkat fint tidigare. Jag har läst flera att det inte är helt ovanligt i början när man använder produkter med retinol som är en mycket aktiv substans och jag gissar att det är det jag ser. Men jag hoppas att min hud kommer vänja sig med mer tid för jag kommer fortsätta använda Skinbetter Science AlphaRet Overnight cream och oroar mig redan för om jag verkligen ska spendera 1795 kr för en ny flaska när min tar slut.

Sammanfattningsvis så tycker jag att Skinbetter Science AlphaRet Overnight cream är en riktigt bra nattkräm, den har gett mig jämnare och slätare hud generellt och den har gjort skillnad på min problematiska panna. Jag tror att den som har känslig hud ska vara lite försiktig i början, efter som jag som normalt har tålig hud upplevde en stickande känsla och blev lite mer känslig i huden. För mig har Skinbetter Science AlphaRet Overnight cream funkat bra och betyget blir en fyra.

Information

RIKTPRIS: 1 795 kr

Mest lästa