The Body Shop – Spa of the World Thai Makrut Lime Firming Oil

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Återfuktande olja med fräsch doft av lime

Jag som testat The Body Shop Spa of the World Thai Makrut Lime Firming Oil är 28 år och ganska smal och har egentligen inte så mycket att tona förutom lite kring lår och stuss. Jag har en normal till torr hudtyp, mycket torrare under vinterhalvåret och då föredrar jag att använda olja för att återfukta huden.

Detta är en av produkterna som ingår i The Body Shops Firming Ritual. En kroppsolja som precis som namnet beskriver ska tona och göra huden fastare. Den är främst för huden kring stuss, lår, mage och armar. Basen är olja från bland annat sojaböna, vindruva, solrosfrö och marula vilket är vanliga ingredienser i återfuktande kroppsvård.

Jag har använt The Body Shop Spa of the World Thai Makrut Lime Firming Oil under ca.  3-4 veckor och provat den både på morgon och kväll. Jag upplever oljan som något tjock och klibbig vilket gör att den är lite svår att arbeta in i huden. Den lämnar en liten kladdig hinna på huden. Jag har därför föredragit att använda den på kvällen efter dusch, så jag har haft tid att låta den sjunka in ordentligt. Enligt instruktionerna ska man massera in den ett tag vilket jag tycker tar lite för lång tid. Massagen gör att man ökar cirkulationen vilket också ska hjälpa till att få den slimmande effekten men detta kan egentligen göras med vilken kroppsolja som helst. Den doftar gott och fräscht av lime, den lämnar huden återfuktad och mjuk, men ser tyvärr inte direkt någon slimmande effekt som utlovas.

Jag tycker The Body Shop Spa of the World Thai Makrut Lime Firming Oil är prisvärd, 225kr för 170ml och det är en helt okej återfuktande olja. Tråkigt att jag inte ser eller upplever något uppstramande resultat. Den är dryg och räcker länge, jag har nästan halva flaskan kvar (jag har då främst använt den kring lår och stuss). Oljan lämnar huden mjuk och fräsch med en uppiggande doft.

 

Information

RIKTPRIS: 225 kr

Mest lästa