Björk & Berries – Botanical Firming Cream

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Kallas naturens botox men utan botoxeffekt

Från svenska Björk&Berries kommer denna kräm för både dag och natt. Botanical Firming Cream ska stärka och förbättra hudens spänst, fasthet och kondition. Formulan är berikad med ekologisk hallonfröolja som ska vara en kraftfull antioxidant i kombination med parakrasse som även kallas naturens egna botox. Parakrasse innehåller spilanthol som ska ha förmågan att reducera linjer och rynkor genom att slappna av spänningar i ansiktsmuskulaturen. Björk&Berries Botanical Firming Cream passar för hud som visar tecken på åldrande och normal till torr hy.

Jag som testat har normalt en normal hy som är yttorr på sina ställen men just nu genomgår huden en process där den är känsligare än vanligt. Jag är 50+ men min hud har inga direkta rynkor och linjer förutom vid ögonen, däremot har den blivit slappare med åren och jag har en del synliga porer. Jag har endast en linje som går från käkbenet och upp mot kinden. Under cirka 5 veckor har jag använt Björk&Berries Botanical Firming Cream som dagkräm. Den kommer i en stilren vit glasflaska med vit kork och pumpfunktion vilket jag tycker är mycket bra. Krämen är känns ganska lätt och absorberas snabbt in i huden som blir mjuk och len. Tyvärr doftar den alldeles för mycket enligt mig, jag vet inte om det är parakrassen som för mig är boven men jag tycker den doftar parafymerat och långt ned på ingredienslistan finns det faktiskt parfym. Andra ingredienser är  bl a aloe vera, avocado- och solrosolja, 99% av ingredienserna är naturliga och 74% är ekologiska. Doften sitter kvar länge och jag har tyvärr svårt att förlika mig med att ha den runt näsan hela dagen. Jag har under dessa veckor inte fått någon känslighetsreaktion vilket är bra med min känsliga hud men jag märker heller ingen förbättring av min hud. Min linje ser likadan ut som innan jag började med krämen, mina porer har samma storlek och huden känns inte fastare.

Det här med naturens egen botox funkade inte för mig i alla fall. Jag upplever Björk&Berries  Botanical Firming Cream som en ordinär kräm som gör huden mjuk, varken mer eller mindre. Prisläget är lyxigt så jag skulle inte köpa den igen, det finns  billigare dagkrämer med samma mjukgörande effekt på marknaden.

Innehåller 50 ml

Information

RIKTPRIS: 690 kr

Mest lästa