Tistel av EvaLena – Ansikte Kräm

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Svensk eko med god effekt

Tistel av Evalena är ett litet märke som erbjuder svensktillverkad ekologisk hudvård, som startats av Eva-Lena Rylander. De har i dagsläget tre produkter – rengöring, kräm och olja, och jag har fått testa de första två. Den här recensionen gäller ansiktskrämen.

Förpackningen är en praktisk vit pumpflaska på 50 ml som känns hygiensk och med en jättesnygg etikett (som också matchas av de pappkartonger som de kommer förpackade i – väldigt fin, om än lite onödigt.) På etiketten står några av ingredienserna med – probiotika, niacinamide och tistelolja. I ingredienslistan hittar vi också rapsolja, solrosolja, glycerin. Något oväntat innehåller den yogurtpulver, vilket jag förmodar innebär att den inte är veganvänlig. Ingen tillsatt färg eller parfym.

Niacinamide är en av mina favoritingredienser, och jag använder fler produkter med det – jag upplever att det gör mina porer mindre och huden betydligt lugnare. Nästan inga finnar alls – niacinamide är faktiskt antiinflammatoriskt, så jag tror det är en bidragande orsak. Av den anledningen har jag verkligen gillat Tistel av Evalena Ansikte Kräm. Jag tycker det är en jättebra återfuktare, och den är så mild att jag även smörjer in mina barn med den nu på vintern. (På kvällen dock – ska man vara ute i kylan är det bäst med en barriärkräm som inte innehåller vatten.)

Doften är svag, krämen innehåller ingen parfym men flera av ingredienserna har doft. Jag tycker att den luktar ganska gott – neutralt och svagt. Själva krämen är vit och rätt tjock. Inte helt lätt att smörja in, den behöver några sekunder för att sjunka in ordentligt. Den hade gärna fått ge ett lite mattare resultat men om man tänker ha smink eller puder på gör ju inte det något. Jag har inte upplevt några problem med att andra produkter ”krockar” med krämen. Smink och primers fäster fint.

Tistel av Evalena är ett spännande nytt märke och jag ser fram emot att testa fler saker framöver. Hoppas serien utökas med t.ex. ansiktsmasker och serum, och varför inte en ögonkräm? Du kan köpa deras produkter via deras egen webbshop, eller ett fåtal återförsäljare som alla står listade på hemsidan.

Information

RIKTPRIS: 395 kr

Mest lästa