Aesop – Parsley Seed Anti-Oxidant Facial Hydrating Cream

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Mjukgörande kräm

Om du som jag tycker att en ansiktskräm aldrig kan bli för fet är det här krämen för dig. Aesop Parsley Seed Anti-Oxidant Facial Hydrating Cream är bland de krämigaste krämer jag någonsin använt!

Jag som har testat  Aesop Parsley Seed Anti-Oxidant Facial Hydrating Cream är 27 år, har alltid haft en ganska torr hy även om den är mer balanserad nu än i tonåren, och har precis börjat märka av de första ålderstecknen i ansikten. Plötsligt har det börja dyka upp en liten rynka här och där. Stämmer den beskrivningen in på dig också, eller vill du bara ha en rejäl fuktbomb i ansiktet ett par gånger om dagen är den här krämen ett utmärkt val. Redan vid en första användning känner man att den tränger djupt in i huden och ger en en bra grund både för makeup och för en god natts sömn. När jag har använt krämen i några veckor märker jag att jag har en bra fuktbalans i hela ansiktet förutom på nästippen. Om det beror på att jag inte smörjt tillräckligt noga just där eller om det beror på att det varit väldigt soligt dessa veckor är omöjligt att säga. Aesop Parsley Seed Anti-Oxidant Facial Hydrating Cream innehåller dock ingen spf, så om man använder den under dagtid är ett tips att kombinera den med solkräm.

I krämen finns det gott om naturliga mjukgörare, vilket kan anas på doften. Krämen heter Parsley Seed och visst innehåller den persilja, men ännu mer lavendelolja vilket ger krämen dess mjuka doft. Dessutom innehåller krämen gott om antioxidanter, och just blandningen av naturliga och artificiella ingredienser känns typisk för Aesops profil.

Så, hur upplevde jag krämen? Höll den vad den lovade? Som sagt tyckte jag mycket om krämens konsistens, men har man inte en torr hy tror jag att många skulle uppleva den som för fet trots att Aesop menar att den passar alla hudtyper. Jag har känt mig ordentligt återfuktad under dessa veckor men inte mer än vad jag gjort med många andra krämer till betydligt bättre priser. Clarins tycker jag till exempel har väldigt bra återfuktande krämer för torr hy, och de kostar flera hundralappar mindre. Vissa varma dagar har jag upplevt att krämen inte riktigt låtit huden andas, vilket har lett till en svetthinna i ansiktet. Antioxidanterna som ska sudda ut fina linjer och föryngra huden ser jag inte något resultat av än så länge. Är det effekten man söker efter får man leta vidare.

Som helhet tyckte jag om Aesop Parsley Seed Anti-Oxidant Facial Hydrating Cream på grund av dess konsistens och att den gav bra återfuktning, men jag tror att den passar bättre att använda på vintertorr hy. Jag skulle inte säga att den var värd sitt pris då den inte håller vad den lovar och dessutom är ganska dyr för vad den ger. Men med det sagt har den varit trevlig att använda, särskilt på natten då jag tycker om att ge mitt ansikte en extra fuktbomb. Innehåller 60 ml.

Information

RIKTPRIS: 670 kr

Mest lästa