Matrix – Pro-Keratin Renewal Spray

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Leave-in-balsam för torrt och skadat hår

Matrix  Pro-Keratin Renewal Spray är en lätt leave-in-lotion i sprejform som ska hjälpa till att göra håret silkeslent, glänsande och mer hanterbart. Genom att spreja i håret hjälper den till att reducera frissighet, samtidigt som Pro-Keratin och silke ska hjälpa till att tillföra fukt för att stärka håret. Produkten är avsedd för skadat/kemiskt behandlat hår och är fri från parabener och sulfater.

Jag som har testat Matrix Pro-Keratin Renewal Spray är 32 år gammal och har en ombre med blonderade längder på utväxt, skulle man kunna säga. Alltså är mitt hår ganska torrt, skadat och kemiskt behandlat i längderna. Jag har applicerat produkten i nytvättat, handdukstorkat hår.

Matrix Pro-Keratin Renewal Spray är förpackad i en plastflaska med ett sprejmunstycke. Det finns en kork till som gör det lätt att ta med flaskan i väskan utan att den läcker om man ska iväg. Själva formulan är vit, tjock och krämig men det märker man inte av när man sprejar utan den fördelas i håret som vilken sprej som helst. Den doftar gott och jag får känslan av att håret är lite mer glänsande och återfuktat än vanligt, men det är ingen radikal skillnad. Frissigheten märker jag heller ingen direkt skillnad på men jag har inte särskilt frissigt hår i vanliga fall heller. Huruvida den stärker håret är ju svårt att märka av.

Jag måste säga att jag inte riktigt förstår syftet med Matrix Pro-Keratin Renewal Spray. För mig gör den varken från eller till. Hade den haft värmeskydd i sig så hade det varit en sak men att bara använda den i handdukstorkat hår för att tillföra fukt? Jag vet inte, det känns för mig lite meningslöst, då finns det andra produkter som levererar mer i en och samma produkt.

Innehåller 200 milliliter.

Information

RIKTPRIS: 209 kr

Mest lästa