Elemis – Superfood Night Cream

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Trendig nattkräm som inte tillför något speciellt

Elemis Superfood Night Cream är en del av en serie produkter från Elemis som innehåller prebiotika och superfood. Superfood från korn, quinoa och sötmandelmjölk ska ge huden näring medan du sover. Hudens naturliga ekosystem ska balanseras samtidigt som hudbarriären ska fyllas med fukt och lipider. Aktiv prebiotika ska stimulera tillväxten av goda bakterier och sammantaget ska man vakna upp med en frisk och välmående hud som strålar av lyster. Krämen innehåller också eteriska oljor från lavendel, ylang-ylang och vetiver som ska bidra till en avslappnande känsla innan sömn. Krämen utlovar att vara näringsrik och återfuktande, boostar med vitaminer och antioxidanter och ska vara skyddande.

Jag som testat är 59 år och jag har sedan ungdomen använt hudkrämer allt efter hudens kondition och vad jag vill uppnå med min hud just då. Min hud har inga rynkor eller linjer förutom runt ögonen men det finns en del stora porer i panna, på kinderna och på hakan där huden även är lite grövre. Jag har vad man kallar normal hud som just nu har en del känsliga partier på kinderna där jag får små röda fläckar om jag går på med för aktiva och starka produkter. En del pigmentfläckar finns också på kinderna. Jag har stora krav på min hudvård och det gäller alla produkter jag använder. En kräm förväntar jag mig ska tillföra min hud fukt och hålla den mjuk och smidig under hela dagen eller som med Elemis Superfood Night Cream att jag ska vakna med en mjuk och smidig hud.

Jag har tidigare provat en del produkter från engelska Elemis som jag tyckt bra om men ingen av dem har varit från serien Superfood. Elemis Superfood Night Cream kommer i en praktisk grönfärgad förpackning med pumpfunktion, hygieniskt och bra. Krämen är  lätt i konsistensen och ljust grön, jag tänker på broccoli när jag pumpar ut krämen. Tanken med att förpackningen och krämen är grönfärgade är nog att man ska relatera till grönsaker och andra nyttigheter från växtriket. Doften är ganska stark och den doftar av något odefinierbart men som tur är försvinner doften rätt fort. Jag kan inte säga att jag upplever doften som avslappnande men inte obehaglig heller.

Jag har använt Elemis Superfood Night Cream till natten i cirka 6 veckor och jag kan säga att den inte tillför min hud något speciellt eller något jag saknat. Krämen är mest lämpad för torr och näringsfattig hud och min hud är yttorr men jag upplever att denna kräm är alldeles för lätt för att göra någon nytta för min hud. Jag märker inte av att den tillför fukt varken direkt efter applicering eller att huden känns mer fuktrik när jag vaknar på morgonen. Den lystergivande effekten uteblir också. Sedan jag började använda Elemis Superfood Night Cream har jag dessutom fått några inbäddade plitor på kinderna som jag aldrig haft tidigare, jag vet inte om det är krämen eller om det är den varma sommaren som fått huden i obalans men de finns där i alla fall.

Tyvärr kan jag inte  påstå att jag tycker om den här krämen, den gör inget för min hud och känns mest som en besvikelse. Möjligen kan en yngre hud uppskatta den bättre.

Innehåller 50 ml

Information

RIKTPRIS: 795 kr
Betyg: 1
Prisgrupp: Lyx
Hudtyp: Torr
Varumärke: Elemis

Mest lästa